Netflix
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2019 door Geerten van Breugel

Petitie tegen Netflix-show met Jezus als homoseksueel ondertekend door 1.3 miljoen mensen

Een petitie tegen een show op Netflix waarin Jezus wordt afgebeeld als homoseksueel karakter, is 1.3 miljoen keer ondertekend. Op 3 december werd de show 'The First Temptation of Christ' gelanceerd, die omschreven wordt door Netflix als 'Christmas special so wrong'.

Het plot van de show wordt aangeprezen op het netwerk als 'Jezus brengt een verrassingsgast mee om de familie te ontmoeten. Een special die zo verkeerd is, moet door de comedians van Porta dos Fundos komen'. Deze comedygroep maakte ook al 'The Last Hangover', waarin ze het laatste avondmaal als een 'wilde' nacht bestempelen.

In de petitie wordt 'The First Temptation of Christ' beschouwd als blasfemisch, maar ook in Brazilië staat de documentaire onder druk. Zo vroeg de zoon van de president zich af of een show het waard is de vrijheid van meningsuiting te gebruiken. "Is het aanvallen van het geloof van 86 procent van de bevolking de moeite waard?"

Een bisschop schrijft op Facebook dat hij zijn Netflix-account opzegt door de show. "Vulgair, blasfemisch en oneerbiedig", vindt hij.

Reacties

L
Als deze comedygroep op deze manier allah zouden beledigen, stonden ze allang op de dodenlijst.

Als Christen denk ik, ze zijn niet wijzer. Voor dit soort mensen kunnen we alleen maar bidden of God hun hart wil openen. ????
H
@ Met je eens Liesbeth. Maar als je hier je afschuw over uitspreekt zul je zeker weer voor discriminatie van een bevolkingsgroep worden beschuldigd. De wereld zit complex in elkaar.
Haaije,

Met je eens. Alles dat homo enz is staat inmiddels op een voetstuk van jewelste. Het nieuwe normaal.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.