homovlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 december 2019 door Patrick Simons

Joel kwam uit de kast en werd mishandeld: "De dominee werd er zelfs bijgehaald om me te genezen"

Joel groeide op in een gelovig gezin in Gelderland. In zijn pubertijd komt hij erachter dat hij op jongens valt. Het is het begin van een zware periode waarin hij letterlijk verstoten wordt. Tegenover RTL Nieuws doet hij zijn verhaal.

Toen Joel op zijn zeventiende aan zijn ouders vertelde dat hij op jongens viel, reageerden ze boos. "Mijn ouders zeiden: je weet toch wat er in de Bijbel staat over homoseksualiteit? Ze vonden het raar, ze wezen het af. Ik weet nog dat mijn moeder naar de wc vluchtte, mijn vader maakte twee keer heel duidelijk dat ik weg moest uit huis. Hij wilde me niet meer."

Er volgt een korte periode van veel ruzie waarbij het zelfs uitloopt op fysiek geweld. "Ik werd ook geslagen", vertelt Joel. "De dominee werd er zelfs bijgehaald om te kijken of ze me konden genezen." Joel vlucht weg en zwerft maandenlang rond. Inmiddels studeert hij en woont hij in een studentenhuis in Utrecht. Hij vertelde zijn verhaal tijdens het Regenboog Kerstconcert in Amsterdam, dat speciaal voor dak- en thuisloze LHBTI-jongeren werd georganiseerd.

Reacties

H
Dit is inderdaad erg! Het moet tot het onderwijs van de gemeente behoren ‘dat wij onze homoseksuele kinderen altijd zullen liefhebben en ontvangen, ook als ze wegen gaan die wij liever anders zouden zien’. Dat moeten onze kinderen al weten vóórdat ze eventueel tot de ontdekking komen dat ze homo zijn. ‘Natúúrlijk zullen mijn ouders altijd van me blijven houden.’
T
Ik ben ondertussen wel een beetje klaar met al die homo verhalen. Tijd voor wat anders cip. Nl
Ik begrijp je Timo. Het blijft toch een herhaling van zetten. De fijnslijpers blijven fijnslijpen en de ruimdenkenden blijven dat ook doen. Maar ik ben ook wel klaar met een platform geven aan Refo-dominees. Dat vind ik wel zo'n dieptepunt. Laten we het christelijke houden CIP !! en vooral niet refomatorisch; dat is echt een andere afdeling , een zelfbedachte godsdienst.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen