Kameroen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2019 door Jeffrey Schipper

Boko Haram zaait dood en verderf in christelijke dorpen: 7 doden

De islamitische terreurgroep Boko Haram is in het noorden van Kameroen een aantal christelijke dorpen binnengevallen. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven. Verder zijn er 21 kinderen en jongeren ontvoerd, schrijft CBN News.

Barnabus Fund maakte melding van de moorddadige aanvallen van de moslimextremisten, die begin december plaatsvonden. Ooggetuigen delen schrijnende verhalen. Gewapende mannen openden het vuur tijdens een begrafenis in de plaats Kotserehé. In paniek renden de rouwdragende mensen alle kanten op. "Vrouwen sloegen op de vlucht zonder hun kinderen mee te kunnen nemen", vertelt iemand. Vier mensen kwamen op de begraafplaats om het leven.

De volgende nacht werd het dorp Zangola verrast door een gewelddadige aanval, waarbij drie doden vielen. De terroristen van Boko Haram plunderden huizen en namen zoveel mogelijk voedsel en kleding mee, terwijl dorpelingen op de vlucht sloegen. "De dorpsbewoners waren hulpeloos en konden niet anders dan huilen", aldus een contactpersoon van Barnabus Fund. Uiteindelijk arriveerde het Kameroense leger, maar hun achtervolging op de plunderaars was geen succes.

Bij aanvallen op andere dorpen zijn 21 kinderen en jongeren (tussen de 12 en 21 jaar) ontvoerd. Boko Haram ontvoert vaker jonge mensen om een nieuwe generatie terroristen te kunnen opleiden.

Reacties

T
Boko Haram is gestoeld op de islam. Met Mohammed als voorbeeld wil zij de islam verspreiden. Bij die tomeloze terreur zijn veelal christenen het doelwit, maar onder moslims zijn ook veel slachtoffers.

Zie de lange lijst slachtoffers op:

nl.wikipedia.org/wiki/Boko_Haram#Naam_en_ideologie

Iedere moord in de naam van Allah is een aanklacht tegen de islam zolang zij de leer van de Jihad niet afschaft.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.