valkering
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2019 door Patrick Simons

Homoseksuele priester Valkering werd onterecht ontslagen

Pierre Valkering, de homoseksuele priester die werd ontslagen als pastoor van de Amsterdamse Vredeskerk, heeft zijn ontslag met succes aangevochten. Dat meldt AT5.

De priester werd ontslagen nadat hij uit de kast kwam door een boek uit te brengen. Dat was vlak voor zijn 25-jarig jubileum als priester. Hij ging in hoger beroep binnen de kerkelijke organisatie. De Congregatie voor de Clerus in Rome constateerde dat er veel procedurefouten gemaakt zijn en oordeelde dat het ontslag onterecht was. Er was zelfs niet duidelijk wat Valkering nu precies fout had gedaan.

Deze uitspraak betekent overigens niet dat Valkering weer terug kan keren bij de Vredeskerk. Hem werd namelijk geadviseerd om zichzelf terug te trekken. Hij vertelt tegenover het Amsterdamse medium dat hij daar voor Kerst een beslissing over moet nemen en dat hij er goed over na gaat denken.

CIP.nl sprak eerder dit jaar met de priester: Homopriester Pierre Valkering voelt zich als de verloren zoon: "Ik ben een grote zondaar".

Reacties

T
Valkering (58) schreef uitgebreid over zijn homoseksuele relaties, verslaving aan porno en zijn vele bezoeken aan de homosauna en darkrooms . bron volkskrant 8 juliVerbijsterend, schaamteloos en ongeloofwaardig is de Congregatie voor de Clerus in Rome is als zij stelt : Er was zelfs niet duidelijk wat Valkering nu precies fout had gedaan.
T
Heeft Valkering in zijn boek geen berouw getoond over zijn verleden? Want dan is hij niet schaamte-loos en voelt hij zich terecht de verloren zoon.
Uit 'onderzoek' is gebleken dat het in de RKK (in het bijzonder in het Vaticaan) wemelt van de homo's. Althans ruim meer dan gemiddeld is men daar homo. Kennelijk trok de RKK homo's aan. Juist de RKK zal zijn best moeten doen om voor hun eigen geestelijken (homo's) een veilige omgeving te zijn. Mooi dat de Congregatie vd Clerus dat nu ook beseft: wat heeft Valkering eigenljk fout gedaan ? Precies. Helemaal niets. Hij is homo, meer niet.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.