Tijs van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2019 door Jeffrey Schipper

Tijs van den Brink oog in oog met ongelooflijke aantrekkingskracht van Donald Trump

'De toespraken van lokale en regionale sprekers gaan erin als Gods woord in een ouderling. De economische successen van Donald Trump worden uitgebreid bejubeld', merkt Tijs van den Brink op in zijn Radio 1-column naar aanleiding van zijn bezoek aan de Verenigde Staten. De EO-presentator is nu in Amerika om een driedelige tv-serie te maken over christelijke Trump-stemmers. 

'De opwinding bereikt een hoogtepunt als iets na 19.00 uur, vijf uur nadat de zaal openging, vice-president Mike Pence het podium betreedt', schrijft Van den Brink. 'Een kwartier lang bezingt hij de heldendaden van president Trump, maar allemaal net een slag rustiger en fatsoenlijker dan zijn baas dat even later zal doen. Hij hamert op pro-life-issues. "Nog nooit was een president zo pro-life als Donald J. Trump!" Het publiek gaat uit z’n dak.

Na een kwartier houdt hij het voor gezien en kondigt hij Trump aan. Die wordt onthaald als een popster. (...) Hij doet er een paar minuten over om de honderd meter te overbruggen tussen de ingang en het spreekgestoelte. Daarna volgt een toespraak zoals u die wellicht kent, met alles erop en eraan. Alleen blijkt de toespraak een uur en 20 minuten te duren! Voortdurend gejuich en gescandeer, al wordt de zaal na een uur een beetje moe, in tegenstelling tot de president die gewoon door speecht.

Hoe krijgt hij het voor elkaar om bijna een jaar voor de verkiezingen, op de dag dat het Congres besluit tot een impeachment, zijn achterban zo enthousiast te krijgen? Want, o ja, vergeten te zeggen: het stadion is met 11.000 mensen stijf uitverkocht, maar buiten volgt een grote massa mensen de toespraken op grote schermen…'

De tv-serie wordt in februari uitgezonden op NPO2, onder de titel ‘God, Jesus, Trump!

Lees ook: 8 redenen waarom christenen massaal voor Donald Trump kozen.

Reacties

Misschien dat christenen blij zijn met een president die wel eens positief staat tov christenen........?!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.