Tempel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2019 door Israël Today

Archeoloog weerspreekt compolottheorie: "Joodse Tempel stond wèl op de Tempelberg"

'De Joodse tempel was op de Tempelberg, niet in de Stad van David', aldus archeoloog Eli Shukron tegenover Israël Today. De Tempelberg, het 36 hectare grote plateau, is het meest betwiste stukje grond ter wereld, dat verhitte discussies oproept. Stond hier de Tempel, of in de Stad van David? 

Onlangs werd een theorie gelanceerd over de locatie van de tempel van Salomo. Deze zou niet op de top van de berg Moria hebben gelegen, maar langs de zuidelijke hellingen in de Stad van David. In christelijke kringen heeft deze theorie veel stof doen opwaaien. Sommige evangelische christenen omarmen dit idee, in de hoop dat de Joodse tempel gebouwd zou kunnen worden, zonder de islamitische moskeeën op de Tempelberg te vernietigen, en zonder een Derde Wereldoorlog te veroorzaken, maakt Israël Today duidelijk.

Israel Today heeft archeoloog Shukron gevraagd wat hij van deze christelijke theorie vindt. Hij reageerde resoluut met de woorden: "Er is geen enkel bewijs dat de tempel zich in de Stad van David bevond. De tempel die bekendstaat als Salomo's tempel was absoluut op de Tempelberg. Daarover bestaat geen twijfel!"

We vroegen Shukron, hoe het mogelijk was dat de groep christenen die hem tijdens hun rondreis ontmoette, hem zo verkeerd hadden begrepen, en waarom ze het idee van de Joodse tempel in de Stad van David nu overal rondbazuinen. "Ik weet het niet", zei Shukron, "maar het is verkeerd. Deze reisleiders schreven zelfs een boek waarin zij beweren dat ik het idee ondersteunde, of ervoor openstond. Inmiddels doet deze theorie al een tijdje de ronde. Maar laat me duidelijk zijn: De oorspronkelijke Joodse tempel was op de Tempelberg bovenop de berg Moria. Daar twijfel ik geen moment aan."

De bekende archeoloog Eli Shukron van de Israel Antiquities Authority, begon zijn werk in de Stad van David meer dan vijftien jaar geleden. Hij is een van de toonaangevende experts op het gebied van de archeologie van Jeruzalem met uitgebreide ervaring in de eerste en tweede tempelperiode.

Lees hier meer op de website van Israël Today

Reacties

T
Die tempel die gebouwd gaat worden, die wordt gebruikt (misbruikt) door de antichrist. Het is dus niet iets om je op te verheugen.
Dat de tempel stond op het terrein waar nu de Gouden Koepel staat, heeft niemand ooit bestreden, voor zover ik weet.
Alleen moslims willen dat graag ontkennen.
Toon meer antwoorden (7)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!