Marijn Burkunk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 december 2019 door Marijn Burkunk

Een verkwikkend uitstapje in een mooie wondertuin: de Tuinman stuurde ons de wildernis in

Ga je met me mee naar die onbeschrijfelijk mooie wondertuin? De poort staat open en de toegang is gratis. Nou ja, gratis… De Tuinman heeft zelf al je entree betaald en nodigt je uit om met hem een beetje in die lusthof rond te struinen.

Het is een tuin met oneindige vergezichten en beplant met de meest wonderbaarlijke groeisels. Prachtige planten met verrukkelijk fris gebladerte en bloemen in een onbeperkte variatie van vorm en kleurenpracht. Bloemen die nooit verwelken en een heerlijke geur verspreiden. Een opwekkende geur die ons alle kommer doet vergeten en herinneringen oproept aan vervlogen tijden, toen we daar gemaakt werden en woonden en vaak met de Tuinman een ommetje maakten.

In het midden van de tuin de Levensboom. Een boom die op een onnavolgbare manier ook de Tuinman is.

En dan die kristalheldere rivier, die dwars door het midden van de tuin stroomt… Met levend water dat je al verfrist als je er naar kijkt. Waar je in kunt poedelen en zwemmen en dat de kracht van de bader vernieuwt en zelfs sterk vergroot. Waarvan het glanzend oppervlak de hele tuin weerspiegelt en nog veel meer dan dat. Want daar ergens is tevens de bron van deze waterstroom; een baken van Licht, Vrede en Blijdschap. Een wonderschoon en immens gracieus bouwwerk van pure Liefde, waar de Landheer en de Tuinman wonen.

Aan de oevers van die rivier van levend water groeien stoere bomen met majestueuze kronen van eetbaar loof; altijd groen en uitermate geneeskrachtig. En ze dragen bijna voortdurend heerlijke vruchten.

In het midden van de tuin de Levensboom. Een boom die op een onnavolgbare manier ook de Tuinman is. Een boom met sappige vruchten. Allemaal even heerlijk en zeer goed verteerbaar. Vruchten waar je nooit genoeg van krijgt en die tegelijk intens verzadigen. Vruchten die je hart vernieuwen en je al etend doen beseffen dat Leven voor altijd is.

Rust maar een poosje en zing van binnen met ze mee; de Landheer toejuichend voor Wie Hij is.

De hele tuin is bekleed met een tapijt van weelderig gras in alle kleurnuances van groen, groener, groenst en bezaaid met geurige veldbloemen. Onder de wonderboom is het grastapijt zacht en glooiend, zodat de tere vruchten van de boom gaaf opgevangen worden; zo voor het oprapen.

Laten we daar gaan zitten … of liggen … aan de voet van die boom en smullen van het wonderfruit en luisteren naar de paradijselijke vogels die in die boom nestelen en voortdurend in alle toonsoorten en timbres de Landheer bejubelend. Vogels met een fluorescerende verentooi in kleuren die je nog nooit gezien hebt.
Rust maar een poosje en zing van binnen met ze mee; de Landheer toejuichend voor Wie Hij is.

Error: could not load events

Ooit stond daar nog zo’n heel aantrekkelijke boom; mooi om te bekijken maar niet om van te eten. Levensgevaarlijk was het fruit en daarom verboden kost. De Tuinman heeft ‘m vermoedelijk omgehakt. Ja, we snoepten er toen stiekem van en daardoor vergiftigd geraakten we in een zwaar bedwelmende roes; buiten de hof gevangen in onszelf en in de wereld van de tegenstellingen. De Landheer zij dank, die de Tuinman onze wildernis instuurde en dat gif uit ons opzoog, waardoor onze ogen open gingen. Zo zien we de Weg naar de wondertuin en mogen we van de Levensboom eten. Laat de sappen daarvan de nawerking van dat gif tenietdoen en beseffen dat alles goedgemaakt is en we voor altijd weer in de wondertuin mogen wonen. Zelfs als we op pad gaan om in die gespleten wereld anderen over de Landheer, de Tuinman en de Tuin te vertellen. Dan mogen/moeten we die tuin in ons hart meenemen om ervan te laten proeven. Totdat onze taak er op zit en we voor altijd samen één in de wondertuin bij de Landheer en de Tuinman mogen wonen.

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwsbrief van Oasis Trails. In een Spaans dorpje, aan het pelgrimspad naar Santiago de Compostela, runt de Oasis Trails gemeenschap een kleine herberg. Het is een gemeenschap van gelovigen, die de gasten zowel praktisch als geestelijk met Jezus, het Levende Woord, in contact wil brengen. Heel praktisch en betrokken, op een manier die bij de gasten past. Lees hier meer over de Oasis Trails.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.