Christelijk Mannenkoor Lelystad
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2019 door Lukas ten Napel

Christelijk Mannenkoor Lelystad wordt opgeheven vanwege het dalende aantal leden

Woensdagavond kwamen de leden van het Christelijk Mannenkoor Lelystad voor de laatste keer bij elkaar om te repeteren. Het in 1990 opgerichte koor wordt opgeheven vanwege de terugloop van het aantal leden. Omroep Flevoland was aanwezig bij de laatste repetitie, in aanloop naar de laatste concerten die de mannen zullen verzorgen.

De laatste keer dat de zangvereniging een nieuw lid mocht verwelkomen, is vijf jaar geleden. “De gemiddelde leeftijd ligt al boven de zeventig en het lukt ons niet om nieuwe, jonge leden aan ons te binden”, vertelt voorzitter Jan Visch aan Omroep Flevoland. “Als we niets doen, gaat het koor uit als een nachtkaars. We besloten om dit jaar door te gaan, af te sluiten af met drie kerstconcerten en zo te stoppen op het hoogtepunt.”

Bert Moll, die ruim twaalf jaar dirigent van het koor was, vindt het onbegrijpelijk dat er geen toekomst meer is voor zijn koor: “In mijn hele carrière als dirigent heb ik dit nog nooit meegemaakt. Dat hier geen verjonging komt, is zeker een handicap. Ik sta ook als dirigent voor Het Urker Mannenkoor Hallelujah, waar de gemiddelde leeftijd 34 jaar, verdeeld over tachtig kerels, is. Ik begrijp niet dat een stad als Lelystad met de omliggende dorpen geen toekomst kan bieden voor dit mannenkoor.”

Dinsdag treedt het koor voor de laatste keer op in Tivoli Vredenburg te Utrecht.

Reacties

A
Jammer ik ken Bert Moll goed doordat ik in het Urkermannenkoor zing en met mijn bijna 70 jaar ben ik min of meer een positieve uitzondering. Ik ben echter ere lid doordat ik vanaf mijn 16e in het koor zing dus vanaf maart 1950. Wij zien elkaar nog in Vredeburg en als er zangers uit Lelystad naar Urk willen komen vinden wij het helemaal niet erg als de gemiddelde leeftijd wat stijgt. Hartelijk welkom, zingen is 2x bidden zijn een reeds overleden voorzitter van het het Urkermannenkoor; mijn oom. Zo is het!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!