arie van der veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

12 december 2019 door Patrick Simons

Dominee Arie van der Veer deed God een gelofte nadat hij zijn zoon verloor: "Ik preek elke zondag in zijn plaats"

In een vaste rubriek bij het Nederlands Dagblad geven bekende Nederlanders antwoord op de eerste vraag van de Heidelbergse Catechismus: Wat is uw houvast in leven en sterven? Deze keer is het de beurt aan dominee Arie van der Veer die daarbij onder andere ingaat op het verlies van zijn zoon Peter, die in 2015 op 47-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand.

"Ik mis Peter", vertelt Van der Veer openhartig. "We hadden een geestelijke band. Pa zat 's morgens in de kerk te luisteren naar zijn eigen zoon." De predikant nam de taken van zijn zoon echter over, vertelt hij aan het dagblad. "Ondanks al het verdriet heb ik aan God de gelofte gedaan dat ik Peters werk overneem. Ik preek elke zondag in zijn plaats. Op Facebook presenteer ik korte Bijbelstudies. Ik ben blij dat ik dit nog mag doen. Het klinkt raar, maar ik zou me schuldig voelen als ik alleen maar plezier zou maken."

"Toen ik mijn andere kinderen moest vertellen dat Peter was overleden, zijn we in de kerk bij elkaar gekomen en hebben we gezongen. De zondag na de begrafenis gingen we met z'n allen aan het avondmaal. Wat hebben we gehuild."

Lees het hele artikel in het Nederland Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!