Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 december 2019 door Patrick Simons

Ds. C. Stelwagen overleden

Woensdag is Ds. C. Stelwagen op 74-jarige leeftijd overleden. De emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland was ernstig ziek.

Stelwagen stond eerst een aantal jaren voor de klas, toen hij besloot om theologie te gaan studeren en predikant te worden. Hij bleef zijn hele leven trouw aan de hervormde kerk. Stelwagen was onder meer predikant van gemeenten in Elspeet en Montfoort. Hij ging op 64-jarige leeftijd met vervroegd emeritaat vanwege gezondheidsredenen.

De predikant maakte veel mee in zijn leven. In 2002 overleed zijn dochter op 27-jarige leeftijd door een auto-ongeluk. In 2015 kreeg hij zelf een ernstig auto-ongeluk waarbij hij zijn nek en zijn ribben op veertien plaatsen brak. Ook verloor hij zijn eerste vrouw. Daar sprak hij vorig jaar uitgebreid over met het Reformatorisch Dagblad. Lees dit interview hier.

Reacties

d
Heel veel sterkte voor de nabestaanden
Ik heb helemaal niets met de Hervormde kerk. Ik heb het verslag gelezen in het RD. Ik ben er zeer van onder de indruk. Gelezen met tranen in mijn ogen. Alleen al wat hij schrijft over het uitdelen van zijn foldertjes. Zeer indrukwekkend.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.