engeland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 december 2019 door Patrick Simons

Britse verkiezingen: "Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat niet één partij echt prolife is."

Vandaag vinden in het Verenigd Koninkrijk verkiezingen plaats. De christenen zijn behoorlijk verdeeld en verspreid over de verschillende partijen. De marges voor christenen zijn ook smal geworden, zo vertelt Daniel Webster, woordvoerder van de Evangelical Alliance, tegenover het Reformatorisch Dagblad. Het dagblad maakte een uitgebreide analyse. Abortus lijkt een heikel onderwerp te zijn.

"De Liberaal-Democraten hadden in een district een rooms-katholieke kandidaat gesteld", vertelt Webster. "Maar dertig dagen nadat dit bekend werd gemaakt, werd zijn kandidatuur weer ingetrokken, omdat hij zich rond abortus op het traditionele katholieke standpunt had gesteld." Christelijke partijen zijn er niet. Daarom moeten Britse christenen kiezen uit seculiere partijen. Abortus blijft voor veel kiezers een belangrijk onderwerp. Webster: "Labour en de Liberaal-Democraten willen abortus uit het wetboek van strafrecht halen. Daarmee is die dus volledig vrij. Dat is extreem. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat niet één partij echt prolife is."

Wanneer het plan van beide partijen doorgaat, gaat er een hoop veranderen. "Dit zou de extreemste abortuswet in de wereld worden", vertelt Tim Dieppe, woordvoerder van de organisatie Christian Concern, tegen het dagblad. Onder meer het aborteren van meisjes door met name immigranten uit Zuidoost-Azië wordt door de nieuwe wet legaal. Dieppe: "Wij hebben geprobeerd daarover een strafzaak te openen nadat we hadden aangetoond dat dit gebeurt. Maar de aanklager vond de kwestie niet belangrijk genoeg."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.