Brazilie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 december 2019 door Geerten van Breugel

Evangelicale gang ‘Soldiers of Christ‘ heerst in wijk Duque de Caxias en eisen sluiting van tempels

In een buurt van Duque de Caxias, een deelstaat van Brazilië, heeft een extremistische evangelicale gang het gemunt op iedereen die het niet eens is met hun levensovertuiging. Dat meldt de WashingtonPost.

De leden van de gang Soldiers of Jesus eisten al diverse malen de sluiting van tempels waar religies worden beoefend met Afrikaanse invloeden, zoals Candomblé. De gerenommeerde krant beschrijft het voorbeeld van priester Marcos Figueredo die bij deze laatste religie is aangesloten. Drie geweren werden op hem gericht en er werd hem verteld zijn geloof of leven op te geven. “Je hebt een week om alles te stoppen.“

De gang wierp als eerste wegversperringen op en creëerden een veilige haven voor drugs op nog geen uur rijden van Rio de Janeiro. Het toegeven aan de gang of niet is een beslissing, zo reconstrueerde de krant, die meer Brazilianen moeten maken. Nu het evangelicale christendom steeds meer in opkomst komt in Latijns-Amerika, wint aan politieke macht en daarmee de katholieke dominantie bedreigt, komen ook uitwassen sneller aan de oppervlakte. Inmiddels zijn er priesters gedood en kinderen gestenigd. Een oudere vrouw werd zwaar mishandeld en doodsbedreigingen zijn gewoon geworden.

Reacties

M
Wat verschrikkelijk om te lezen dit. Heeft niets maar dan ook niets met Christus liefde, Discipelschap en zijn Koninkrijk te maken. Heer ontferm U, en geef moed aan oprechte christenen om zich uit te spreken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!