Lucas Kramer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2019 door Jeffrey Schipper

Doventolk bij Kerstconcert Lucas Kramer

Na een aantal zeer succesvolle Kersttours zal zanger Lucas Kramer ook dit jaar weer een aantal Kerstconcerten verzorgen. Zangeres Pearl Jozefzoon gaat eveneens weer mee op tour. Ze zullen tijdens de concerten beiden diverse solo’s zingen. Ook brengen zij enkele duetten ten gehore. Daarnaast is er ruimte voor samenzang.

Aan dove mensen wordt vaak niet gedacht bij de organisatie van een concert. Toch zouden ook dove mensen graag willen genieten van een concert. Doventolk Nellie Engelen zal daarom tijdens het Kerstconcert van Lucas in Strijen (18 december) de liederen vertolken voor de dove bezoekers.

“Ik had contact met twee dames die allebei doof zijn,” vertelt Nellie. “Toen ik hen voorstelde om te gaan tolken tijdens het concert van Lucas waren ze direct enorm enthousiast. Gelukkig vond Lucas het ook een goed idee, en kon ik deze dames uitnodigen. Zij hebben nog nooit een concert meegemaakt, en dat is natuurlijk jammer. Ook al zijn ze doof, ze voelen het ritme. En ik ‘vertel’ wat er gezongen wordt. Dus ze zien het verhaal, ze zien de zangers en muzikanten en ze proeven de sfeer. Het wordt dus ook voor hen een complete ervaring.”

“Toen Nellie voorstelde om tijdens mijn concert te gaan tolken voor doven vond ik het meteen een fantastisch idee”, vertelt Lucas. “Wij vinden het als ‘horende mensen’ heel normaal om naar een concert te gaan. Maar dove mensen horen er net zo goed bij. Ik ben heel benieuwd hoe zij het concert zullen ervaren.”

Lucas neemt de bezoekers tijdens de kerstconcerten mee in het kerstverhaal. Het verhaal dat begint bij Maria en de aankondiging van haar zwangerschap. De reis van Maria en Jozef naar Bethlehem, de geboorte van Jezus in de stal. De herders, de engelen. Het ‘Gloria, in Excelsis Deo’.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.