noah
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

11 december 2019 door Patrick Simons

Noah (7) overtreft alle verwachtingen nadat ouders tot vijfmaal toe abortus weigerden

Maar liefst vijf keer adviseerden artsen de ouders van Noah Wall om abortus te plegen. Alle vijf de keren weigerden de ouders dat. De artsen stelden dat hij slechts enkele dagen zou leven, maar inmiddels is Noah zeven jaar oud. Christian Today tekende zijn bijzondere verhaal op.

Noah werd geboren met een open ruggetje en een brein dat slechts voor 2% werkte. De artsen zagen voor de geboorte al dat het helemaal mis was. De diagnose spina bifida (open ruggetje) werd gesteld, evenals hydrocephalus (waterhoofd). In vijf afzonderlijke gesprekken werd de ouders verteld dat ze abortus moesten overwegen. Dat weigerden ze elke keer opnieuw. Na zijn geboorte vertelden de artsen dat Noah slechts een paar dagen zou leven. Maar hij overtrof de verwachtingen. En dat doet hij nog steeds. Zijn brein bleef zich ontwikkelen en werkte op 3-jarige leeftijd voor maar liefst 80%. Nu hij zeven jaar is, werkt zijn brein vrijwel 100%. Artsen zijn verbijsterd over deze ontwikkeling.

Ook zijn ledematen gaan steeds beter werken, dankzij de speciale therapie die Noah volgt. Noah gaat ieder jaar naar het Great North Children's Hospital in Newcastle, waar hij is geboren, om honderden kerstcadeaus uit te delen aan personeel en patiënten. De hoop is dat hij dit ooit zelfstandig te voet kan doen.

Volgens schattingen kiest 80% van de ouders voor een abortus wanneer voor de geboorte de diagnose wordt gesteld dat het kind een open ruggetje heeft. Noah is hét voorbeeld dat wonderen bestaan. 

Reacties

J
En daarom moet abortus verboden worden. God is groter dan de artsen
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!