duitsland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2019 door Patrick Simons

Hulpbisschop van Aken beschuldigd van diefstal wilsonbekwame bejaarde vrouw

In het Duitse Aken wordt een hulpbisschop beschuldigd van diefstal. Johannes Bündgens zou volgens het Nederlands Dagblad een behoorlijk geldbedrag hebben gestolen van een bejaarde vrouw die niet meer wilsbekwaam is.

De hulpbisschop heeft al langere tijd contact met de 78-jarige vrouw. Daarom had ze hem ook gevolmachtigd voor haar bankrekening. De hulpbisschop kon daardoor doen met haar geld wat hij wilde en besloot meerdere malen om geld naar zijn eigen rekening over te maken. In totaal zou het gaan om een bedrag van maar liefst 127.000 euro. De zaak kwam aan het licht toen een wettelijke vertegenwoordiger die aan de vrouw was toegekend de geldstromen op het spoor kwam. Hij besloot de politie te informeren.

Toen dit gebeurde stortte de hulpbisschop het bedrag terug naar de rekening van de vrouw. Op dit moment bevindt hij zich in het butienland. Opvallend is dat de hulpbisschop in het verleden meerdere belangrijke functies bekleedde. Zo was hij voorzitter van de diocesane caritasinstelling. Deze instelling doet aan armenzorg.

Lees meer in het Nederlands Dagblad. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen