Cuba
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 december 2019 door Geerten van Breugel

Openbare lezing van Bijbel in Cuba onder druk door activisten

De jaarlijkse open-Bijbellezing van de Evangelical League van Cuba is ook in december weer in de Malécon in Havana. Er zijn nu echter activisten die het initiatief belachelijk maken en het evenement onder druk zetten.

Activist Elaine Salaregui, die zelf de Kerk van de Metropolitan Community leidt, schrijf op haar Facebook-account: “Christenen willen zichzelf weer in de openbare ruimte uitten, waarmee ze deze keer aandacht geven aan de Bijbel. Ze doen zich voor als een club, terwijl ze met een menigte samenkomen en nog erger, ze doen alsof ze de Cubaanse Kerk zijn.“ Haar gemeente ontvangt steun vanuit de regering, omdat ze bevriend is met Mariela Castro, de nicht van Fidel Castro. Haar gemeente wordt dan ook niet bedreigd, waar veel kerken in Cuba tegenstand hebben ervaren.

Ook journalist Francisco Rodríguez Cruz is tegen en stelde als reactie voor “de grondwet op dezelfde plek te gaan lezen“. Cruz vergeleek christenen eerder met het stafylokokkenvirus: “Lees je Bijbel op de juiste plaats en gedraag jezelf. Huil niet in de gevangenis omdat je de wet breekt“, schreef hij toen. Verder schaarde activist Roberto Ramos Mori zich achter Salareguis standpunt, evenals de audiovisuele directeur van de staatstelevisie, Leandro de La Rosa.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.