Paul Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 december 2019 door Lukas ten Napel

Paul Visser bezocht vervolgde christenen in India: "Ze zien het lijden als ‘part of the deal'"

Het hindoenationalisme rukt steeds meer op in India. Wat betekent dit voor christenen in India die het al zo zwaar hebben. Paul Visser is in India geweest met Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) en vertelt over zijn ervaringen bij Uitgelicht!.

“Het was een hele enerverende een inspirerende ervaring. Je komt in aanraking met broeders en zusters die te maken krijgen met discriminatie, agressie, geweld, intimidatie of het zelfs met de dood moeten bekopen.”

“Christenen hadden de ruimte om hun geloof te belijden. Dat is in principe nog zo, maar door het toenemende hindoenationalisme en -extremisme ontstaat er een situatie van verdrukking, zonder dat dat bestraft wordt door de overheid. Er is momenteel een president in India die vind dat er alleen ruimte is voor het hindoeïsme. Daar wordt door veel groeperingen misbruik van gemaakt. Ook islamieten en seculieren krijgen hierdoor te maken met vervolging.”

De predikant heeft gezien hoe Indiase christenen ondanks die vervolging standvastig blijven: “Wat de christenen daar heel erg helpt, is het gebed en de steun die ze bij elkaar vinden. Het zijn hele krachtige mensen. Wij zijn in Nederland vaak een beetje verwend als het over geloof gaat. Bij het minste zuchtje wind kunnen we soms al omvallen. Daar is een innerlijke kracht. Ik denk aan een Indiase kerk die was afgebrand door hindoe-extremisten. De gemeente die zondag toch bijeen onder een boom om aan te geven: “Wij laten ons hier niet wegjagen”. Ze zien het lijden als ‘part of the deal’."

Bekijk het hele gesprek in de video hieronder.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events