israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2019 door Patrick Simons

Ophef over bezoek christelijke politici aan Israël: "Anti-Palestijnse parlementsleden"

In Palestina is woedend gereageerd op het bezoek van een Nederlandse delegatie van onder meer SGP en ChristenUnie aan in hun ogen "illegale Israëlische nederzettingen in de bezette staat Palestina". Onder meer Kamerlid Voordewind (CU) en lid van het Europees Parlement Bert-Jan Ruissen (SGP) waren daarbij aanwezig.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Palestina heeft behoorlijk heftig gereageerd op het bezoek. Zo spreken ze over "anti-Palestijnse parlementsleden" en zeggen ze dat ze het bezoek sterk veroordelen. Het ministerie stelt dat het een "bezoek is ter ondersteuning van de Israëlische bezetting en de meest extremistische elementen binnen die maatschappij", zo weet het Reformatorisch Dagblad te melden.

Beide politici hebben inmiddels gereageerd. Zo stelt Ruissen dat hij samen met christelijke parlementariërs van over de hele wereld in Israël is om steun te betuigen. "Judea en Samaria zie ik niet als bezette gebieden, maar als betwiste gebieden." Voordewind vertelt dat hij veel plekken bezoekt en mensen ontmoet om zich "persoonlijk te informeren over wat er speelt".

Reacties

P
Bezet door de Palestijnen.
J
Waar ligt dat Palestine? Ik wist niet dat er een bezette Palestijnse staat was die zogenaamde palestijnen zijn Arebieren die nergens recht op hebben!!!
A
De zogenaamde Palastijnen zijn eigenlijk niet meer dan Arabieren die ooit als heerserklasse zijn ingesteld om de christenen en overgebleven joden te onderdrukken. Natuurlijk moeten we ook voor dit volk blijven bidden maar kunnen we er niet omheen dat zij voor een groot gedeelte onder leiding staat van een zeer agressieve terreur organisatie.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.