Israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2019 door Geerten van Breugel

Zo'n 165.000 christenen naar Israël om geboorte van Jezus te vieren

De staat Israël bereidt zich voor op ongeveer 165,000 bezoekers tijdens kerst. CBN meldt dat het ministerie van Toerisme christenen wil helpen het wonder van Christus' geboorte te vieren, waarbij ze zowel ambassadeurs, leiders van christelijke organisaties in Israël en andere leiders uitnodigen voor een jaarlijkse kerstreceptie. 

Verder krijgen christelijke pelgrims de kans van Bethlehem naar Jeruzalem te reizen met een gratis shuttlebus, die door het ministerie ter beschikking gesteld wordt. Ook nu al is het al druk in Israël voor het jaarlijkse feest: honderden mensen woonden de verlichting van de kerstboom bij in Bethlehem. Dit vond plaats bij de Kerk van de Geboorte, de plek waarvan veel christenen geloven dat Jezus geboren werd. Volgens het ministerie is meer dan de helft van de bezoekers van het Heilige Land christen. Voor het kerstseizoen worden 165.000 toeristen verwacht, waarvan 43% katholiek, 31% protestant en 24% orthodox.

Reacties

P
Dat Jezus in Bethlehem is geboren is zonder meer waar maar hoe en waarom wordt verdoezeld door praal en pracht met kerstbomen zonder het licht van Christus.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.