Frankrijk vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 december 2019 door Israël Today

Frankrijk stelt Israëlhaat gelijk aan Jodenhaat

In Frankrijk worden degenen die Israël haten om wat het is, een Joodse Staat, nu als antisemieten beschouwd. Critici vinden dat met deze wet kritiek op Israël wordt verboden, schrijft Israël Today.

Het gelijkstellen van antizionistische met antisemitisme betekent, dat iedereen die zich tegen het bestaan van de Joodse Staat uitspreekt, een antisemiet is. Of het Franse wetsvoorstel het nu zo bedoelde of niet, het ziet ook antizionistische Joden als antisemieten. Frankrijk is dus veel verder gegaan dan wat Israël zelf als antisemitisme beschouwt. Als Israël de definitie van Frankrijk zou overnemen, zou het elke politieke partij of organisatie moeten verbieden, die probeert van Israël een niet-Joodse staat te maken.

Het aangenomen wetsontwerp luidt als volgt: 'Achter antizionistische acties kan vaak antisemitisme schuilgaan. Haat tegen Israël, omdat het zichzelf als een Joodse gemeenschap ziet, is gelijk aan haat tegen de gehele Joodse gemeenschap.' Eerder dit jaar noemde de Franse president Emmanuel Macron antizionisme één van de huidige vormen van antisemitisme.

Reacties

Dat is een goed punt van Macron.

Feitelijk zijn beiden het zelfde. Je kunt Israël, mooi of lelijk vinden, te klein of te groot, het politiek goed of slecht doen, maar haten als land....

Joden kunnen niet met kritiek omgaan, ze hebben in Frankrijk bereikt dat de staat dat onderdrukt. Het zal niet bij deze afschaffing van vrijheid van meningsuiting blijven, ook de rest van Europa zal volgen, ook Christelijke uitingen zullen verboden worden.
T
In Frankrijk is het invoeren van die wet antwoord op sterk oprukkend antisemitisme.

In 2018 nam het aantal gevallen van antisemitisme toe met 74%, waarvan 541 geregistreerd. Joodse winkels, grafstenen en monumenten werden beklad met hakenkruizen.

Volgens journaliste Noémie Halioua is de oorzaak: islamisering. “Het heeft zijn wortels niet in Frankrijk, maar is geïmporteerd.”

https://sceptr.net/2019/03/oprukkend-antisemitisme-in-frankrijk-gelinkt-aan-islamisering/

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.