kerststal kooien
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2019 door Geerten van Breugel

Kerk plaatst Jozef, Maria en Jezus in kooien om statement te maken over vluchtelingenprobleem

Jezus en Maria niet traditioneel bij elkaar in een kerststal, maar gescheiden van elkaar in kooien. Dat is de manier waarop een kerk in Zuid-Californië de aandacht trekt voor het vluchtelingenprobleem. "In een tijd in ons land waneer families asiel aanvragen bij onze grenzen, en ongewild gescheiden worden van elkaar, laten wij de meest bekende vluchtelingenfamilie in de wereld zien, Jezus, Maria en Jozef, de Heilige Familie", schrijft Karen Clark Ristine, de dominee van de kerk.

De kerststal bestaat uit drie kooien, één met Jezus in een kribbe, één met Jozef en één met Maria. De scene die is uitgevoerd door de Claremont United Methodist Church doet onwerkelijk aan, maar dat is precies de bedoeling, schrijft de dominee in een statement. "Kort na de geboorte van Jezus, werden Jozef en Maria gedwongen te vluchten met hun jonge zoon van Nazareth naar Egypte voor koning Herodes. Ze ervaarden vervolging en dood. Stel je eens Jozef en Maria voor, gescheiden bij de grens. En Jezus, niet ouder dan twee jaar, meegenomen van zijn moeder en achter hekken geplaatst van de grenswacht. Precies zoals bij meer dan 5,500 kinderen gebeurde in de afgelopen drie jaar."

In de kerk bevindt zich overigens een tweede kerststal, die de familie herenigd laat zien, samen met de engelen.

Reacties

Ik associeer het met het "monddood " maken van het christendom. Ook hier in het Westen.

Alleen binnenshuis, alleen in je hoofd mag je christen zijn, maar niét publiek.
Ik associeer deze scene weer met de problemen die Jozef en Maria vandaag de dag zouden hebben om van Nazareth naar Bethlehem te gaan en met het ellendige leven dat Christenen in Bethlehem tegenwoordig hebben, waar de kleine Jezus niet goed op straat zou hebben kunnen spelen.
J
Deze kerk zit zelf in een kooi, wat een lachertje

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.