Haitham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

11 december 2019 door Geerten van Breugel

Jongen die tijdens schietpartij zijn leven gaf om anderen te redden, herontdekte onlangs zijn geloof

De 19-jarige Mohammed Sameh Haitham gaf afgelopen vrijdag samen met twee andere matrozen zijn leven tijdens een schietpartij op een school in Florida. Zijn coach, Anthony Snead, vertelde de Washington Post dat Haitham nog maar pas zijn christelijk geloof nieuw leven had ingeblazen, en zijn leven een positieve invloed wilde laten hebben. "En hij gedroeg zich daar ook naar en ging naar de kerk met een van zijn klasgenoten."

"Hij wilde niet iemand zijn die van een helling affietste, maar iemand met een goede invloed." Haitham was de jongste van drie matrozen die dodelijk geraakt werden door een 21-jarige schutter, die inmiddels geïdentificeerdis als Mohammed Saeed Alshamrani. Alshamrani opende het vuur in een trainingsbasis van de marine. De jongen doodde drie matrozen in een klaslokaal en verwondde er acht, voordat hij door de hulpsheriff werd doodgeschoten. De FBI onderzoekt de daad als een terroristisch misdrijf. De moeder van Haitham"s beste vriend vertelt: "Hij was zo goed dat de autoriteiten vertelden dat hij niemand toeliet een kogel te ontvangen terwijl hij in de weg kon staan."

Beeld: US Navy

Reacties

T
Dat is wat! Deze jongen heeft zijn kostbaar leven voor anderen gegeven. Hij heeft verkering, huwelijk, vaderschap en eventueel grootvaderschap opgeofferd voor het redden van anderen!
T
Ik ben van overtuigd dat de Heer hem in het paradijs en helemaal in het Vaderhuis op een meer dan vorstelijke wijze zal schadeloosstellen/compenseren!
T
Hij deed als de Here Jezus. Hij was bereid zijn leven te geven tot redding van anderen
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.