Kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 december 2019 door Groot Nieuws Radio

Baptistenvoorganger bij Groot Nieuws Radio: "We moeten de kerk zien leeg te preken"

De kerk is een heilig bij elkaar geroepen zooitje waarin een radicale keuze nodig is voor gemeenschap. Marijn Vlasblom is voorganger van een baptistengemeente in Ede en deelde maandagochtend in De Nieuwe Morgen van Groot Nieuws Radio zijn visie op de kerk. “Ik zeg wel eens tegen mijn collega: 'we moeten eigenlijk die kerk zien leeg te preken'. Niet om te zeggen: 'blijf lekker thuis', maar dat we een zendende gemeente zijn.”

Jezus volgen
Marijn Vlasblom heeft de indruk dat de kerk een steeds lagere prioriteit krijgt bij mensen. Is dat erg? “Dat hangt er van af of met kerk ook geloven en het volgen van Jezus wordt bedoeld. Als het volgen van Jezus lager komt te staan, dan is dat problematisch. Maar als mensen ontdekken dat ze Jezus ook kunnen volgen in hun wijk, werk of woonplaats, dan moedig ik dat aan.”

Mountainbike
Is de kerk dan niet meer belangrijk? “Ik bedoel te zeggen: het is belangrijk dat als je in een context staat van je wijk of werk en daar wil meedoen aan de missie van God, dan vraagt het wel om een geloofsgemeenschap die achter je staat. In ideale situaties combineer je dat met elkaar. Dan kunnen mensen twee keer per maand naar de kerk gaan en twee keer een mountainbike-ochtendje doen met mannen en vrouwen uit de buurt. En daarna met elkaar nadenken over de vraag: wat is het goede leven? Input van een concrete gemeenschap van gelovigen, noem dat de kerk, dat is zeer noodzakelijk.”

Luister het hele gesprek op de website van Groot Nieuws Radio.

Reacties

P
Nou dat gebeurd al volop,maar het zou beter zijn als ze de mensen uit de wereld zouden bereiken. Maar als ze uit de bestaande kerken komen dan duurt niet zolang of er gaan er weer een stel een nieuw groepje oprichten.

Paul Baars.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.