followthestar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2019 door Patrick Simons

Anglicaanse Kerk geeft bij jaarlijkse videocampagne asielzoekers hoofdrol: "Jezus was ook een vluchteling"

Ieder jaar lanceert de Anglicaanse kerk in Engeland een videocampagne waarmee ze zoveel mogelijk mensen willen bereiken met het kersverhaal. Dat lukt ook aardig, aangezien de video van vorig jaar maar liefst acht miljoen mensen bereikte. Dit jaar is er gekozen voor een centrale rol voor vluchtelingen en asielzoekers in het kerstfilmpje.

De campagne gaat overigens veel verder dan enkel het verspreiden van een video. Zo worden er door heel het land uitnodigingen verspreid. Er is bewust gekozen voor een centrale rol van asielzoekers en vluchtelingen. De clip is dan ook opgenomen in een kerkk waar veel migranten zitten. In gesprek met Christian Today vertelt Bill Braviner, priester van de bewuste kerk, waarom er gekozen is voor asielzoekers en vluchtelingen in de video: "Jezus was ook een vluchteling. Bovendien zijn thema's als ontheemding en reizen het hart van het kerstverhaal. De reizen van vandaag zijn dan misscien niet met een ezel of kameel maar kunnen net als in de tijd van Jezus gevaarlijk zijn, helemaal wanneer je op de vlucht bent voor oorlog."

"De ster op onze kerk laat Jezus zien als de bestemming voor iedereen die onderweg is naar kerst", vervolgt de priester. "Of je van dichtbij komt of van ver, waar je ook bent in de wereld. En het allermooiste is misschien nog wel dat het verhaal niet stopt als we de kerstversiering opbergen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events