jan mulder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2019 door Patrick Simons

Zien! Jan Mulder ergert zich aan kerk vol bankiers die eed afleggen

Jan Mulder schuift met enige regelmaat aan bij het programma De Wereld Draait Door om zijn mening te geven over van alles en nog wat. Hij heeft ook lange tijd een vast item gehad waarin hij zijn ergernissen van de week opsomde. Deze week was hij eenmalig terug, met een wel heel bijzondere ergernis.

Mulder somde meerdere ergernissen op, maar het is vooral de tweede die opvalt. Hij laat een fragment zien waarin bankiers in een kerk allemaal naast elkaar staan en een eed over integriteit afleggen met de woorden "Zo waarlijk helpe mij God almachtig." Het zorgt voor wat ongemakkelijk gelach in de studio en Mulder vertelt dat het fragment uit 2013 afkomst is en dat het een idee was van minister Jan-Kees de Jager van het CDA.

Error: could not load events

"Het heeft geweldig geholpen", vertelt Jan Mulder sarcastisch. "Die bankiers zijn zo betrouwbaar als die hele kerk vol was."

Reacties

E
Waar zijn jullie toch mee bezig CIP? Dat is de wereld he? HALOOOO? en misschien is het nog wel waar wat Mulder zegt.

W
Jan Mulder heeft helemaal gelijk.
Principe reiterei of bemoeizucht? men krijgt er een podium voor in allerlei praatprogramma's. Ik vermoed dat wij Nederlanders erg sterk zijn in het verkondigen van onze mening (17 miljoen coaches). We hebben altijd ergens een mening over toch? En weet je, bij al die meningen, ook van zogenoemde TV persoonlijkheden, hoor je alleen hun mening, maar waar ze zelf in falen, ach dat verneem je dan wel via de roddelbladen. Zoutvaatje bij de hand houden en het met een tikkeltje zout nemen. Doe ik soms bij mijzelf ook!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!