rechter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 december 2019 door Patrick Simons

Hoge Raad Rusland bepaalt dat diensten in woningen zijn toegestaan

Goed nieuws vanuit Rusland waar christenen steeds meer vrijheid lijken te krijgen. De Hoge Raad in Sint-Petersburg heeft namelijk besloten dat er ook in privéhuizen diensten mogen worden gehouden. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Het gaat om de zaak van adventiste Olga Glamozdinova. Ruim twee jaar geleden kreeg ze een boete van 140 euro omdat ze in haar woning diensten organiseerde. Ze ging daartegen in beroepen en krijgt van de Hoge Raad gelijk. Hoewel voorzichtigheid nog steeds geboden is, lijkt het erop dat dit de deuren van woonhuizen opent voor diensten en geloofsactiviteiten. Het huis moet dan echter wel nog steeds als woning dienen en niet enkel voor de diensten gebruikt worden.

Filip Uijl, woordvoerder van stichting Friedenstimme, vertelt tegen het dagblad dat er reden is tot dankbaarheid, maar niet tot euforie. "Deze wet heeft gevolgen voor andere zaken, maar tegelijkerijd moeten we realistisch zijn. In heel Rusland worden christenen buiten de Orthodoxe Kerk op allerlei manieren tegengewerkt. Dat zal zo blijven."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events