Gospel For Everyone
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2019 door Leon van Steensel

Gospel For Everyone opent ogen voor veelzijdigheid gospel

Vraag iemand om gospel als stijl te beschrijven en je krijgt verschillende reacties. Geen wonder eigenlijk, want gospel heeft alles in zich om samen te kunnen smelten met andere stijlen. Het is een stijl voor iedereen. Op 19 januari 2020 kun je dit zelf ontdekken bij Gospel For Everyone: Gospel Party & Soul All Star Edition. Een grootse gospel party in de Stadsgehoorzaal in Kampen met een groot (lokaal) koor en gastzangers, onder wie Rocq-E Harrell van Big Black & Beautiful en Dwight Dissels. Het programma staat onder leiding van gospelzanger Elvis E en Talita Angwarmasse als creatief vormgever en coach.

Het is de vijfde keer dat Gospel For Everyone wordt georganiseerd. Ditmaal heeft het spektakel als thema ‘Gospel Party & Soul’ en vindt het plaats in de Stadsgehoorzaal in Kampen op 19 januari 2020. Het is muziek voor iedereen: jong en oud, ongeacht je achtergrond. Zo ziet organisator Elvis E het graag. “Mensen gaan door ‘Gospel For Everyone’ anders naar gospel kijken. Ze hebben het nog nooit gehoord zoals het op deze avond gebracht wordt. Dit jaar stoppen we veel herkenbare soulmelodieën in een gospeljasje. Gospel geeft je als stijl zoveel vrijheid! Dan wil ik dat maximaal benutten.” Wat heet: voor deze editie is een flinke lijst aan gasten en groepen op het podium te zien en horen.

Dit jaar hoor je vooral soul invloeden in het programma. Het grote koor op de avond (35 man sterk) is een al even veelzijdige mix als de gospel die gezongen wordt. Niet alleen de stijl gospel is voor iedereen: ook in het optreden geeft ‘Gospel For Everyone’ mensen een kans om met ‘all stars’ mee te zingen. Gedurende het afgelopen jaar zijn deze zangers en zangeressen begeleid om tijdens de avond mee te zingen met professionals. “We willen ‘Gospel For Everyone’ een programma laten zien waarin verborgen talenten boven kunnen komen drijven”, zegt Elvis E. “En waar kan dat beter dan op een podium als dit? Op de avond kan genoten worden van de professionals, maar gaat ook de ster in gastzangers schijnen.”

Onder deze professionals bevinden zich Rocq-E Harrell, die meezong met Diana Ross en Stevie Wonder. Dwight Dissels is inmiddels breed bekend door zijn deelname aan ‘The Voice of Holland’ en ‘De Passion’. Talita Angwarmasse begon haar muzikale loopbaan bij de Soundmixshow en werkte sindsdien mee aan verschillende musicals waaronder ‘Fame’, ‘The Bodyguard’ en ‘Footloose’.

aarten voor ‘Gospel For Everyone’ zijn verkrijgbaar via deze website

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.