Mozambique
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2019 door Persbericht EO

EO Metterdaad roept op tot steun aan Mozambique

Een uitgebreide maaltijd en een warm (t)huis zijn voor veel Nederlanders de basis-ingrediënten voor de kerstdagen. In Mozambique, dat eerder dit jaar werd getroffen door cycloon Idai, is er een groot voedseltekort en zijn enorme aantallen huizen verwoest. EO Metterdaad zamelt deze kerst geld in voor hulp aan dit Afrikaanse land.

In een vierdelige serie op NPO 2 vraagt EO Metterdaad aandacht voor de situatie in Mozambique. De eerste aflevering is zaterdag te zien. “Negen maanden na Idai zien we een ramp na de ramp", zegt Peter Beker namens EO Metterdaad. "Omdat de meeste oogst is vernietigd door de watervloed die Idai veroorzaakte, is er een acuut voedseltekort. Ook hebben veel mensen nog steeds geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd en is er dringend behoefte aan schoon drinkwater.” In de maand december roept EO Metterdaad mensen op om een financiële bijdrage te leveren voor hulp aan Mozambique.

Overleven in een boom
De eerste aflevering over Mozambique was op 7 december te zien op NPO 2. In deze aflevering vertelt Albertina haar verhaal: “Toen het water aan kwam spoelen, steeg het razendsnel tot onze nek. We konden nog net in een boom klimmen. Daar hebben we drie dagen in gezeten. Er dreven mensen langs die huilden, riepen en kopje onder gingen. Wij hebben het overleefd, maar mijn akker waar ik bananen en ander voedsel op verbouwde, is overstroomd door een dikke laag modder.”

EO Metterdaad gaat met de giften voor dit project onder andere waterputten financieren. Beker: “Die zijn hard nodig, want de rivieren zijn sterk vervuild door Idai. Bij gebrek aan beter drinken de Mozambikanen er toch uit en worden ze ziek. Ook maken de krokodillen in deze rivieren veel slachtoffers bij het water halen.” Verder gaat er geld naar het uitdelen van landbouwzaden en natuurlijk ook de (her)bouw van huizen.

Over Metterdaad
Al meer dan 45 jaar zet EO Metterdaad zich in voor een wereld zonder armoede en onrecht. De stichting brengt mensen in noodsituaties in beeld en werft fondsen voor wereldwijde hulp. Dankzij giften en in samenwerking met Nederlandse christelijke hulpverleningsorganisaties is EO Metterdaad in staat om te helpen bij lokale hulp. EO Metterdaad heeft een christelijke identiteit en is onderdeel van de Evangelische Omroep.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!