Marinus de Jong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2019 door Jeffrey Schipper

Groep Amsterdamse predikanten roept christenen op om BibleBelt te verlaten

'Kom naar de stad!', zo luidt de opmerkelijke oproep van een groep Amsterdamse predikanten aan geloofsgenoten volgens diverse media. De Stentor sprak met predikant Marinus de Jong (foto) over de oproep aan geloofsgenoten uit de BibleBelt.

Redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken dit bericht in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 36.

"Wat de laatste jaren opvalt is dat jonge kerkleden die wel in de grote stad zijn gaan wonen ook weer naar de Biblebelt trekken omdat ze meerdere kinderen hebben gekregen en voor veel minder geld een groter huis in Veenendaal", vertelt de 33-jarige De Jong. Volgens hem komt door deze beweging het geloofsleven in de grote steden in de knel.

Hij en zijn collega's roepen op tot meer opofferingsgezindheid en een pioniersgeest. De Jong begrijpt het dat het in bijvoorbeeld Amsterdam lastiger is om een christelijke school te vinden of christenen misschien meer worden uitgedaagd om hun geloof uit te leggen. "Maar God roept voor zijn missie altijd weer mensen om hun vertrouwde omgeving te verlaten en daarvoor zo nodig offers te brengen."

De Amsterdamse predikanten proberen zelf ook oplossingen te bedenken. De Jong heeft een idee voor kerken in de BibleBelt. "Help iemand die naar de grote stad zou willen bijvoorbeeld financieel om een woning te bekostigen en zend ze uit net zoals een zendeling."

Lees ook: Moeten christenen de BibleBelt verlaten en verhuizen naar Zuid-Nederland?

Redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken dit bericht in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 36.

Reacties

Zou de plaats waar wij terecht komen, niet mede een plaats zijn waar wij terecht komen nadat je gevraagd hebt aan de Heere, waar jouw plaats mag zijn in deze wereld? Wij verhuisden van Delft naar een klein Brabants dorpje en bouwden tezamen met anderen aan een mooie christelijke gemeente. In de jaren '80 was dat niet alledaags en het Katholicisme iets sterker aanwezig. Nog steeds verwonderd dat er een gemeente kwam van bijna 300 mensen. Het werk van de Heere.
A
Bloei waar je bent geplant.

T
Wanneer u een huisje voor me heeft dominee, kom ik meteen naar de stad!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events