Wan Kanobi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

12 december 2019 door Patrick Goede

Choby Siau was lid van een Chinese bende maar God had een ander plan

Choby leerde al op jonge leeftijd van zich af te slaan. "Ik groeide op in Nieuw-Zeeland en was van gemixte afkomst, ik vocht veel op school om niet gepest te worden", zegt Choby. Al op jonge leeftijd wordt hij daarom van school gestuurd. Een bendeleider van de Chinese gang Triad vangt hem op en maakt een vechter van hem, dat meldt God Reports.

Choby wordt vaak ingezet om 'akkefietjes' op te knappen. Op een gegeven moment verhuist zijn gezin naar Amerika, ook daar onderhoudt Choby nauwe banden met Triad. Wanneer zijn vriedin vreemdgaat, wil hij de jongen die met haar was iets aan te doen. Als hij hiervoor naar Maleisië wil afreizen, vertelt zijn moeder dat God haar verteld heeft dat hij daar zal sterven.

Onderweg in het vliegtuig breekt het zweet hem uit en wordt hij angstig. Hij begint in de Bijbel te lezen. Hij twijfelt of hij de jongen nog steeds iets aan zal doen. Als hij in Maleisië op bezoek wil gaan bij een bendeleider komt hij opeens oog in oog te staan met rivaliserende gangleden. Ze pakken messen en komen schreeuwend op hem af. Hij denkt dat dit het moment is waarop hij gaat sterven en roept het uit naar God.

Plotseling schieten vrienden van hem te hulp en heeft hij de tijd om te ontsnappen. Nog altijd heeft Choby zijn hart niet aan God overgegeven, hij gebruikt die avond erop de drug xtc en voelt de dood en duisterenis weer naderen. Opnieuw richt hij zich tot God en ervaart onmiddellijk vrede en is weer nuchter.

Als hij de volgende dag in de auto stapt bij een bendelid, krijgt hij sterk het idee dat hij zijn gordel om moet doen. Dat zijn ze helemaal niet gewend. "Vertrouw je mij soms niet?", vraagt zijn vriend. "Jij moet ook je gordel omdoen", zegt Choby tegen hem. Even later scheuren ze, zoals gebruikelijk, wild door de stad heen. Plotseling verliest zijn maat de macht over het stuur.

Ze raken beide zwaargewond, de vriend van Choby heeft hersenletsel en moet geoppereerd worden. Toch overleven ze uiteindelijk allebei het ongeluk. Choby is meerdere malen door God voor de poorten van de hel weggesleept en geeft zijn leven uiteindelijk over aan Jezus. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.