Europa
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2019 door Kerknet

'Europese christenen worden vaker en minder subtiel gediscrimineerd'

Er is niet alleen een toename is van islamofobie en antisemitisme, maar ook een groeiende discriminatie van christenen in Europa. Dit stelt het 'Observatorium voor Intolerantie en Antichristelijke Discriminatie in Europa' volgens Kerknet.

Het observatorium verwijst naar de golf van vandalisme tegen Franse kerken, maar ook naar de niet geslaagde poging van de lgtb-gemeenschap in Spanje om vijf bisschoppen te vervolgen wegens hun kritiek op de genderideologie. Bij de presentatie van het jaarverslag maakte het observatorium duidelijk dat er bij de EU-lidstaten nog altijd te weinig gevoeligheid is voor christofobie. Veel haatmisdaden tegen christenen zouden niet officieel gemeld worden.

Verder stelt het observatorium vast dat in verschillende Europese landen met juridische intimidatie almaar vaker wordt getracht om de vrije meningsuiting en de gewetensvrijheid van christenen aan banden te leggen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Goed dat zo'n observatorium bestaat. Vraag: wat bedoelt het Observatorium met het 'officieel melden van haatmisdaden tegen christenen'?
bijvoorbeeld:'Christenen ontvluchten Duitse azc's vanwege moslimgeweld'

https://cip.nl/54680-christenen-ontvluchten-duitse-azcs-vanwege-moslimgeweldAfrikaanse jongens vallen Duitser aan vanwege kruisje

https://cip.nl/63575-duitser-aangevallen-door-afrikaanse-jongens-vanwege-kruisjewww.dagen.se Christen op school. De hele klas bespotte mijn geloof. De leraar zei nietsIn de toekomst zou je juridisch vervolgd kunnen worden door te getuigen dat Jezus de enige weg is.