Ds. Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 december 2019 door Lukas ten Napel

Volgens ds. Arie van der Veer is vreemdgaan veel meer dan alleen het bed met een ander delen

“Ik wil met je praten over een onderwerp waar ik bijna nooit over gepreekt heb. Ik heb het niet zo vaak over seks gehad in mijn preken, terwijl seksualiteit een onderwerp is dat vaak voorbij komt. Zo terughoudend als wij dominees zijn, zo open is de Bijbel over seksualiteit en zaken die hiermee te maken hebben als overspel. En Gods Woord is ook heel concreet.” Dit vertelt ds. Arie van der Veer in deze korte overdenking.

“Als we kijken naar wat de Bijbel zegt over overspel, dan is vreemdgaan veel meer dan met een ander naar bed gaan. Je kan zelfs vreemdgaan met je laptop op schoot. Hoeveel mensen zijn er wel niet verslaafd aan porno?

Jezus heeft een aantal keer over vreemdgaan gesproken. Hij heeft het nooit goedgekeurd, maar wat me opviel is dat Hij wilde praten met de Samaritaanse vrouw die vijf mannen heeft gehad. Hij vroeg haar waar ze nu echt naar dorstte. Spreuken 6:32 zegt dat je geen verstand hebt als je overspel pleegt. Wie dat doet, richt zichzelf ten gronde. Onderwerp van gesprek, ook voor jullie.”

Reacties

De meeste christenen zijn zich weinig bewust hoe groot en belangrijk het "kiezen voor Jezus Christus" is.
T
De mens is lichaam, ziel en geest die een eenheid is. Man en vrouw zijn voor elkaar geschapen. Het huwelijk van liefde en trouw is de basis voor een hechte relatie. Man en vrouw zijn geschapen om ook met hun lichaam elkaar liefde en trouw bewijzen.Wie ontrouw is beschadigt de ander maar ook zijn eigen ziel.Zij die hun lichaam beschouwen als een gebruiksartikel, los van hun ziel en geest, pleiten voor vrije seks. Die verleiding wil geen grens.Seks zonder een innige liefdevolle relatie is misschien wel het toppunt van eenzaamheid.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.