Cleidy in Guatamala
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

10 december 2019 door Patrick Goede

Meisje zonder handen op driejarige leeftijd verlaten door moeder: "God is goed"

Cleidy werd elf jaar geleden geboren zonder handen, toen ze drie jaar was liet haar moeder haar uit schaamte achter en nam haar oma de zorg over. In Guatamala is er vaak weinig aandacht voor kinderen met een handicap en vallen ze gauw buiten de boot. Gelukkig ging dat bij Cleidy anders: "Tijdens mijn leven heb ik gemerkt dat er geen grenzen zijn. Ik kan alles omdat God mij aanmoedigt door te blijven gaan".

Cleidy werd door een medewerker van Campassion geholpen om te leren schrijven. "Ze had het erg snel onder de knie", vertelt haar tutor Jamin aan Faithwire. Inmiddels heeft ze zelfs prijzen gewonnen voor haar epistels. Zo schrijft ze over vier dingen die ze geleerd heeft: "Ik weet dat God goed is omdat hij ons gelijk gemaakt heeft, ik heb geleerd om mensen die mij niet respecteren geen aandacht te geven, ook heb ik geleerd dat er geen grenzen zijn en met mijn mogelijkheden moet ik niet opgeven maar elke dag mijn best doen", schrijft Cleidy.

Haar oma is superblij met de ontwikkelingen van Cleidy: "Ik heb erg mijn best gedaan om Cleidy van een speciale school voor kinderen met een handicap naar een reguliere school te krijgen, dat is erg goed voor haar geweest."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!