Groot gezin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

03 januari 2020 door EO Visie

Dirrie heeft tien kinderen: "Als wij twintig kinderen van God hadden gekregen, waren ze nog steeds welkom geweest in ons huis en hart"

Dirrie (58) en haar man Kees (56) hebben een groot gezin met tien kinderen en voelen zich rijk gezegend. Een ieder van hun kinderen beschouwen zij als een geschenk van God. Nu er vijf zijn getrouwd en Dirrie het iets rustiger aan zou kunnen doen, kiest zij ervoor om wekelijks op haar acht kleinkinderen te passen. EO Visie ging in gesprek met haar.

“In ons gezin is liefde de spil waar alles om draait. ‘Ik heb liefde genoeg voor een klas vol kinderen’, zei ik weleens gekscherend. Ik zie elk kind als een geschenk van God en als wij twintig kinderen van God hadden gekregen, dan waren ze nog steeds allemaal welkom geweest in ons hart en in ons huis. Ik had pas een gesprekje met één van mijn dochters over ons grote gezin. Nu zij zelf drie kinderen heeft en ervaart dat het moederschap veel van een vrouw vergt, vroeg ze mij of het een bewuste keuze van ons is geweest om tien kinderen te krijgen en of ik nog wel zo blij was naarmate wij meer en meer kinderen kregen."

"Het was een interessante vraag en ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit de behoefte heb gevoeld om een zwangerschap te voorkomen. Niet dat ik dom ben en nog nooit van voorbehoedsmiddelen had gehoord of daar vanwege principiële redenen afwijzend tegenover stond, maar ik heb nooit een reden gehad om hierover na te denken. Mijn man en ik houden erg veel van kinderen. We hebben een grote boerderij met voldoende ruimte. We konden onze kinderen persoonlijke aandacht, liefde, kleding en eten geven, dus er was voor ons geen reden om tegen een volgende zwangerschap op te zien. Ik vond het geweldig om zwanger te zijn en voor mijn kinderen te mogen zorgen.”

Lees het hele verhaal op de website van EO Visie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events