Reinhard Bonnke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2019 door Geerten van Breugel

Evangelist Reinhard Bonnke sterft op 79-jarige leeftijd

De oprichter van Christ for All Nations, evangelist Reinhard Bonnke, is op 7 december overleden. Bonnke werd 79 jaar. Zijn vrouw, Anni, meldt in een statement op Facebook dat Bonnke "vredig stierf, omringd door zijn familie".

"Broeders en zusters in Christus, met verdriet verkondigt de Bonnke familie het overlijden van onze geliefde man, vader, en grootvader, evangelist Reinhard Bonnke", schrijft ze. "De afgelopen 60 jaar heeft hij het heerlijke evangelie van Jezus over de hele wereld gepreekt. We willen jullie namens hem en onze familie bedanken, voor jullie liefde en onwrikbare steun, die hem in staat stelden de onmetelijke boodschap van redding te brengen aan een ontelbaar aantal mensen."

Bonnke evangeliseerde zes decennia over de hele wereld, maar de Christian Post zag Afrika als zijn belangrijkste focus. Een paar jaar terug deed de evangelist een stap terug, toen hij gezondheidsklachten kreeg. Ook droeg hij het stokje van directeur van organisatie Christ for All Nations toen over. Bij zijn laatste evangelisatieboodschap in Nigeria waren ruim een miljoen mensen.

Reacties

T
Evangelist Reinhard Bonnke was een groot verkondiger van het evangelie van Jezus Messias, die vol vuur zich liet leiden door de Heilige Geest. Een grote troost voor zijn familie en vrienden is te weten dat Reinhard nu bij zijn Heer en Heiland is. Hij was zo gedreven dat hij met grote nadruk ieder evangelie woord uitsprak. Zijn werk werd bevestigd door vele wonderen. Enorme mensenmassa's wist hij met zijn evangelisatiecampagnes te bereiken. Meer info CfaN Newsletter<newsletter@cfan.de>
A
Shalom, en troost voor de nabestaanden, tot ziens bij Jezus.
J
Hij is thuis bij zijn Vader maar zijn werk gaat verder

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.