vluchtelingen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 december 2019 door Patrick Simons

Christelijke vluchtelingen gediscrimineerd in vluchtelingenkampen VN: "Mogen vaak niet eens naar binnen voor eten"

Christelijke vluchtelingen uit Syrië worden letterlijk geblokkeerd van hulp van de United Nations Refugee Agency. Islamitische officials van de Verenigde Naties zouden daar doelbewust voor zorgen, zo meldt CBN News.

Het medium sprak met enkele vluchtelingen die dit overkwam, onder wie Hasan. Hij vertelt dat hij in een opvangkamp van de Verenigde Naties bespot en getreiterd werd door islamitische kampofficials. "Ze wisten dat wij ons tot het christendom bekeerd hadden. Ze weigerden ons te helpen, lieten ons niet in het kantoor binnen en negeerden onze verzoeken." Nu verstopt hij zich samen met zijn familie, omdat hij bang is opgepakt te worden door de Jordaanse politie. Bekering tot het christendom is in dit land namelijk een ernstig misdrijf.

Volgens CBN News is het een duidelijk voorbeeld van discriminatie binnen de vluchtelingenopvang en zou het zelfs verklaren waarom duizenden Syrische moslims zich in Europa en Verenigde Staten vestigen en slechts een handvol christenen. Ook George Carey, voormalig aartsbisschop van Canterbury, reageert: "Christenen kunnen vaak niet eens bij de kampen van de Verenigde Naties naar binnen om eten te krijgen. Wanneer je naar binnen wilt en zegt dat je christen of een bekeerling bent, blokkeren moslimwachters letterlijk de weg. Ze lachen je uit, bespotten je en bedreigen je zelfs."

Er komt nog een vluchteling aan het woord, Timothy. Hij maakte letterlijk mee dat hem de toegang tot een vluchtelingenkamp werd ontzegd omdat hij christen is. "Vrijwel alle officials van de Verenigde Naties, zo'n 99%, zijn moslim. Ze behandelen ons als vijanden." Opvallend is volgens CBN News dat christelijke vluchtelingen ook in sommige Europese landen allesbehalve vriendelijk worden ontvangen. Zo vertelt de Zweedse advocaat Gabriel Donner, die veel christelijke asielzoekers vertegenwoordigd, dat Zweden bijna een derde van de christelijke vluchtelingen terugstuurt naar moslimlanden waar ze vervolgens de gevangenis ingaan of zelfs worden gedood.

Reacties

T
Het zelfde gebeurd hier in Nederland,

Ook Christenen die hier in opvangcentra zitten worden door moslims gediscrimineerd
"Zweden stuurt veel christelijke asielzoekers terug"

Tsja, Zweden verandert in rap tempo van kleur én ideologie. Hoe heet dat ook weer?

Oikofobie.
T
Söndagsskolläraren Abbas utvisad Zweden Dagen.se 9 dec.Zondagsschoolleraar Abbas terug naar Afghanistan

Op maandag was het de bedoeling dat de 20-jarige zondagsschoolleraar Abbas in een vliegtuig naar Afghanistan zou worden gebracht.

Zijn bekering tot het christendom wordt niet geloofd door de Migration Board.

Ondanks verschillende eerdere weigeringen uit het land van herkomst, voeren de Zweedse autoriteiten nu de uitzetting uit.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.