trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 december 2019 door Patrick Simons

Voorzitter Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is één van Trumps aartsrivalen: "Ik bid voortdurend voor Trump"

Als democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden is Nancy Pelosi één van de machtigste mensen binnen de Verenigde Staten. Ze liet al talloze malen merken niet blij te zijn met Donald Trump als president en wil zelfs een afzettingsprocedure tegen hem starten. Het zorgde ervoor dat een journalist vroeg of ze president Trump haatte. Pelosi reageerde als door een wesp gestoken. 

Pelosi is normaal gesproken de rust zelf en wordt geroemd vanwege haar zelfbeheersing. Donderdag kon ze zichzelf echter niet beheersten na een wat ongebruikelijke vraag van een journalist. Nadat ze haar wekelijkse persconferentie had afgerond en al op weg was naar de uitgang, vroeg een journalist of ze Trump haatte. Ze draaide direct om wees met een beschuldigende vinger naar de journalist: "Beschuldig me niet van haat. Ik haat niemand. Ik ben opgegroeid in een katholieke familie en wij haten niemand. Beschuldig me daar ook niet van."

Daarna keerde Pelosi terug naar het spreekgestoelte om dieper op de vraag in te gaan. Vervolgens zei ze onder andere dat de president een lafaard is omdat hij weigert kinderen te beschermen die bang zijn voor wapengeweld. "Maar als een katholiek moet ik bezwaar maken tegen het woord 'haat' dat je aan mij koppelt. Ik bid voortdurend voor de president." In oktober zei Pelosi ook al eens dat ze bidt voor de president en zijn familie. 

Donald Trump reageerde op Twitter nuchter. Hij stelde dat Pelosi een nerveuze indruk maakt. "Ze zegt dat ze voor de president bidt. Ik geloof haar niet. Totaal niet zelfs."

Reacties

Haar gebed helpt, want het gaat uitstekend met Trump.

Ik voorspel dat haar hypocriete en dwaze politieke acties haarzelf en haar partij als een boemerang zullen treffen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.