Donkey Mobile Protestantse Kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 december 2019 door Donkey Mobile

Start-up Donkey Mobile gaat samenwerken met Protestantse Kerk

De Protestantse Kerk in Nederland gaat een partnership aan met start-up Donkey Mobile. Directeur Jurjen de Groot ondertekende vanochtend samen met Donkey Mobile oprichter Henrik Wienen de samenwerkingsovereenkomst op het hoofdkantoor van de Protestantse Kerk in Utrecht.

De samenwerking heeft als doel zoveel mogelijk kerken te ondersteunen met het beste van mobiele technologie. Het bedrijf uit Bodegraven is begin dit jaar begonnen met het ontwikkelen van een product dat kerken in staat moet stellen om zelf een baanbrekende app in de App Store te zetten. De functionaliteit omvat een mogelijkheid tot community building enerzijds en praktische oplossingen zoals collecteren anderzijds. Dit alles wordt verpakt in een app met Silicon Valley-achtige look and feel.

Plaatselijke gemeenten van de Protestantse Kerk kunnen dankzij deze samenwerking met een flinke korting het product van Donkey Mobile gebruiken. De komende maanden is Donkey Mobile nog het product aan het afbouwen maar medio maart 2020 hopen ze live te kunnen gaan met de eerste kerken. De Utrechtse Jacobikerk is een van de launching customers.

De Groot is blij met de samenwerking: “Als dienstenorganisatie willen we plaatselijke gemeenten helpen om zo goed mogelijk te communiceren met leden. Wij zagen al langer de opkomst van de smartphone en de noodzaak voor een plaatselijke gemeente om daar op een goede manier aanwezig te zijn. Tegelijk zijn we geen technologiebedrijf en willen dat ook niet worden. Met het product en belangrijker nog de productvisie van Donkey Mobile hebben we een partner die ons in staat stelt kerken te helpen zonder zelf ontwikkelaars in dienst te nemen.”

Henrik Wienen, oprichter van Donkey Mobile, is verheugd: “Het is onze missie kerken te ondersteunen met het beste wat mobiele technologie te bieden heeft en dit partnership gaat ons daarbij helpen. De smartphone heeft een grote rol in ons leven en in de manier waarop we communiceren en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. De PKN toont leiderschap door kerken te helpen om op een inspirerende manier aanwezig te zijn op ons meest gebruikte communicatiemiddel.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.