Ds. J. Westerink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 december 2019 door Jeffrey Schipper

'Mijn geloof in God, de duivel, de hemel en de hel is verdwenen als sneeuw voor de zon'

'Alles wat ik vroeger geloofde is ineens opgelost in het niets. Het is er niet meer. God niet, de duivel niet, de hemel niet, de hel niet: verdwenen als sneeuw voor de zon', schrijft een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Leven als ongelovige vindt de vragensteller bevrijdend. 'Ik ben niet tegen God, ik weet alleen niet of Hij bestaat en Wie Hij dan is. In de kerk durf ik het niet te vertellen, want ze zullen het niet begrijpen.' Ds. J. Westerink geeft antwoord.

"Mijn eerste reactie na het lezen van uw mail was: wat zou ik graag eens persoonlijk praten met die mevrouw", antwoordt de christelijke gereformeerde predikant uit Urk. "U denkt van alles maar u weet niet wat waar is. U denkt dat u mogelijk wel een uitzondering bent, maar u weet het niet want u kunt uw situatie met niemand delen, ook in de kerk niet en blijkbaar met een ambtsdrager, dominee of ouderling ook niet. Maar hoe weet u dat? 

U schrijft dat u uw geloof kwijt bent. U vindt dat niet erg. En daar hebt u gelijk aan want dat geloof stelde niets voor. Ik zeg het zo niet om u te kwetsen, maar om u te helpen. Het echte geloof kun je immers niet kwijtraken. Dat geloof is een gave van God en werk van de Heilige Geest. En wanneer de Heere begint met Zijn werk in iemands leven, dan laat Hij dat nooit meer los.

Wat u geloof noemt, was misschien iets van uw kinderjaren. Het werd u met de paplepel ingegoten. Maar wat u miste en nog mist, is dat geloof dat vertrouwen is en waarbij een mens belijdt dat hij niet zou weten waar hij het zoeken moest buiten de Heere Jezus. (...) U schrijft dat u God kwijt bent en dat u dat niet erg vindt. Maar in de Bijbel lees ik van de discipelen van de Heere Jezus, dat ze hun Meester menen kwijt te zijn, omdat ze Hem hebben zien sterven aan het kruis. Wat een verdriet hebben ze dan. En wat zijn ze blij wanneer ze de Heere op Pasen terugkrijgen uit de dood."

Ds. Westerink geeft aan graag met de vragensteller door te willen praten als die behoefte er is.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

W
Hij is in zekere zin bevrijd van het juk van religie. Dat is zeker bevrijdend! Nu is het tijd voor Gods Heilige Geest om in deze persoon te gaan werken! Geloof dat wordt gegeven door de Eeuwige God, door de Heilige Geest te worden geleid. Zodat wedergeboorte kan gaan geschieden. Het ware geloof is nl geen juk van regeltjes van de religieuze leiders, die om te doen en blindelings te volgen! Gefeliciteerd en ga met God in Jezus Naam!
K
Inderdaad in Jezus naam. Door Jezus leren wij God als vader kennen. Ofwel, pak een bijbel en ga de evangeliën lezen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen