Derksen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 december 2019 door Patrick Simons

Johan Derksen ontmoette christenen na debat met Knevel: "Ik zal vanavond voor u bidden"

Afgelopen zondag gingen Andries Knevel en voetbalanalist Johan Derksen met elkaar in gesprek over met name het geloof. Dit gesprek vond plaats in de baptistengemeente De Verbinding te Amsterdam. Voorafgaand spak CIP.nl al met Andries Knevel, maandagavond reflecteerde Johan Derksen kort op het gesprek in een uitzending van Veronica Inside.

"Ik had belangrijke dingen te doen gisteravond", steekt Derksen van wal bij het voetbalpraatprogramma. "Ik heb gisteren gepredikt bij de Baptistengemeente in Amsterdam-West. De gelovigen aten uit mijn hand. Dat is trouwens wel goed hoor. Ze hebben daar discussie-avonden en Andries heeft mij wel tien keer gebeld dus ik moest daar wel een keer heen." Derksen vertelt verder positief verrast te zijn door de vrouw van Knevel. "Zo'n vrouw had ik helemaal niet bij Andries verwacht. Ik dacht iemand in klederdracht ofzo. Maar het was een ontzettende leuke, spontane vrouw. Niks mis mee."

De voetbalanalist gaat na wat grappen en grollen ook nog serieus in op de avond zelf. "Je krijgt zo'n discussie in een kerk over God. Maar ik ben atheist. Dus ik zei: "God bestaat volgens mij niet. Dat zijn allemaal sprookjes." En dan komt Andries en dan krijg je een heel gepassioneerd verhaal, want hij gelooft daar heilig in. En dat is makkelijk hoor, als je dat allemaal gelooft. Dat zorgt voor heel veel steun. Hij is heel erg ziek geweest en in die tijd bad hij veel met God. Ik zei: "Ik denk dat je meer behoefte had aan een goede dokter." Dat is hij dan ook weer met me eens maar hij had toch veel aan die steun van God gehad. Dat heb ik niet."

Na afloop kwamen er verschillende mensen naar Derksen toe. "Je krijgt mensen die na afloop zeggen dat ze het helemaal met me eens waren. Maar er waren ook mensen die zeiden: "Ik vond het erg leuk vanavond en zal vanavond voor u bidden"."

Reacties

J
Het is een gemakkelijke uitspraak in een discussie,- ik ben atheïst en God bestaat volgens mij niet. Als Johan Derksen en dat geldt voor alle atheïsten, eerlijk alle bewijzen onder ogen zien, zoals de schepping, de natuur, de betrouwbaarheid van de bijbel, dan hebben ze heel wat meer geloof nodig om hun atheïstische overtuigingen staande te houden dan christenen nodig hebben voor die van hen. Ik hoop dat bij hem een zaadje is gezaaid.
Zie het artikel op internet: "Waarom atheïsme onzinnig en zinloos is".
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!