salim
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 december 2019 door Patrick Simons

Dominee Saleem Shalash komt naar Nederland: vijf bijzondere uitspraken van de Arabische voorganger

De Arabische voorganger Saleem Shalash komt in december naar Nederland. De voorganger uit Nazareth zal van 7 tot en met 11 december ons land aandoen voor een aantal lezingen, waaronder een adventbijeenkomst in Nijkerk.

Christenen voor Israël stelt zich ten doel christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Zij doet dit door het geven van betrouwbare informatie over Israël.

Ook zal hij Assen, Zwijndrecht en Belt-Schutsloot aandoen waar hij een lezing gaat geven over het thema ‘Hoe een Arabier liefde voor Jezus én Israël kreeg’. Christenen voor Israël is uiteraard erg blij met zijn komst en zet alvast vijf bijzondere uitspraken van deze voorganger op een rijtje.

“Ze vertelde altijd over Jezus en daarom vroeg ik me af waar God dan was gebleven in dit ongeval. Toen hoorde ik een stem die zei: ‘Iemand is overleden, maar iemand anders wordt herboren.‘ Ik begreep dit eerst niet, maar ik ben toen wel voor het eerst in de Bijbel gaan lezen.”
– over een christelijke vriendin die om het leven kwam bij een verkeersongeval

“Het samengaan van Joden en Arabieren was voor mij als de hemel op aarde.”
– over zijn studietijd aan het Israel College of the Bible, waar hij samen met Joden de Bijbel bestudeerde

“Van de miljoenen christenen in het Midden-Oosten leeft slechts één procent in vrijheid. Dat zijn de christenen die het geluk hebben dat ze in Israël wonen.”
– over godsdienstvrijheid in het Midden-Oosten

“Tijdens mijn studie werd ik verliefd op het Oude Testament, een boek dat ik vroeger niet mocht lezen omdat het afval was, een dom historisch boek van de Joden.”

“Israël is als enige democratie in het Midden-Oosten een veilige haven voor het Joodse volk, de groeiende christelijke bevolking en andere minderheden. De Israëlische Inlichtingendienst helpt wereldwijd om terrorisme te voorkomen, Israël ontwikkelt levensreddende technieken en nog belangrijker: Israël is het beloofde land van God en Hij heeft een plan voor Zijn volk.”

Lees hier meer over zijn lezingen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.