zweden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 december 2019 door Patrick Simons

Zweedse kerk vervangt Adam en Eva door homoseksuele koppels op altaarstuk

De Sint Paulus Kerk in Malmö is de eerste kerk die kiest voor een LGBTQ+ altaarstuk. Adam en Eva zijn daarbij vervangen door twee homoseksuele koppels die zich in de tuin van Eden bevinden. Het kunstwerk werd in 2012 gemaakt door Elisabeth Phlson Wallin. Dat meldt Out.

De kunstenaar wil met dit werk laten zien dat LGBTQ+ mensen ook een plaatsje in het paradijs verdienen, zo meldt de website. In eerste instantie probeerde ze het werk te doneren aan de Skara Kathedraal, de plaats waar voor het eerst een kerkelijk homohuwelijk in Zweden werd gesloten. Deze kerk weigerde echter omdat het volgens hen ging om politiek activisme en niet om geloof. Uiteindelijk nam de Sint Paulus Kerk de gift afgelopen maandag wél aan. Zij stellen inclusiviteit in de kerk erg belangrijk te vinden.

"Met trots en plezier ontvangen we dit kunstwerk in de Sint Paulus Kerk", zegt men in een verklaring. "We hebben afbeeldingen nodig die zorgen voor meer inclusiviteit in de kerk. We zijn dankbaar voor Elisabeths creativiteit waardoor het voor ons mogelijk is een kerk te zijn waarin we laten zien dat we allemaal, van wie we ook houden en wie ook zijn, in het paradijs thuishoren."

Een voorganger van de kerk, Helena Myrstener, zegt op Twitter ontzettend blij te zijn. "Afgelopen zondag is er historie geschreven", schrijft ze. "Het enige LGBT-altaarstuk van Zweden is door de Sint Paulus Kerk in Malmö ontvangen. We zijn ontzettend blij en trots!"

Reacties

Kortom, men is zo verdwaasd, dat men van gekkigheid niet meer weet wat ze (moeten) doen.
De bedoeling van de kunstenaar is ongetwijfeld zeer nobel, maar niemand VERDIENT een plaatsje in het paradijs. Inderdaad bedoelt God dat ieder mens door GENADE behouden wordt. Alleen door persoonlijk geloof in Jezus Christus kunnen we verlost worden van zondeschuld.

Maar de St Pauluskerk vergist zich als we inclusiviteit invullen op een manier die de Bijbel (ook Paulus) niet aangeeft, en ook nog in strijd is met het scheppingsverhaal.
H
"Met trots en plezier ontvangen we dit kunstwerk in de Sint Paulus Kerk":Verklaart de kerk. Schandalig ik heb er geen ander woord voor.

Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.