Ds. C. Mijderwijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2019 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Putten: ds. C. Mijderwijk

De hervormde gemeente in Putten (wijk 5) is in de zoektocht naar een nieuwe dominee uitgekomen bij ds. C. Mijderwijk (foto) uit Meerkerk. Hij heeft het beroep aanvaard. Deze gemeente was vacant omdat ds. H. Markus eerder dit jaar vertrok naar Leerdam.

Ds. M. Klaassen blijft trouw aan de hervormde gemeente in Arnemuiden. Hij bedankte voor een beroep uit IJsselmuiden-Grafhorst. Ook de hervormde gemeente in Huizen (Meentkerk) moet verder zoeken naar een predikant. Ds. T. de Ridder heeft bedankt en blijft dus actief als legerpredikant.

Ds. G. H. Molenaar denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrek uit Doornspijk. Hij heeft een beroep uit Genemuiden (hervormd wijk 2) ontvangen. In Oldebroek kan ds. D. Breure aan de slag als gemeentepredikant. De hervormde predikant uit Waarder ontving een beroep nadat ds. D. W. J. Kok eerder dit jaar naar Stolwijk vertrok.

De hervormde gemeente in Bodegraven (wijk 1) heeft een beroep uitgebracht op ds. T. Jacobs. Hij kan daar aan de slag als opvolger van de onlangs naar Delft vertrokken ds. M. J. van Oordt. Ds. G. M. van Meijeren bedankte voor een beroep van de Eben-Haëzer Pauluskerk in Amstelveen en blijft dus actief in Hoevelaken-Achterveld.

De protestantse gemeente in Heerhugowaard verwelkomt ds. N. A. Gillebaard als nieuwe predikant. De vacature ontstond nadat ds. mw. J. Geertse eerder dit jaar naar Schoondijke verhuisde. In de protestantse gemeente te Ouwsterhaule-Scharsterbrug gaat proponent W. F. Warnar voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant.

Foto: Hervormd Meerkerk

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events