Mensen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 december 2019 door Patrick Goede

Dominees in Hongkong met traangas bestreden na support voor demonstranten

De Amerikaanse dominees Bill Devlin en Patrick Mahoney zijn met traangas en waterkanonnen bespoten tijdens hun steun aan demonstranten die opkomen voor de democratie in Hong Kong, dat meldt de Christian Post.

De voorgangers waren halverwege november in Hong Kong aanwezig, ze kwamen daar om "het evangelie te verkondigen en de studenten te bemoedigen in hun demonstraties voor de mensenrechten, democratie en vrijheid".

"We hebben vijf dagen in Hong Kong doorgebracht. We hebben honderderden studenten ontmoet en zaten middenin de oproer: rubber kogels, traangas, waterkanonnen", zegt pastor Devlin.

"Ik weet niet eens meer hoe vaak ik persoonlijk met traangas ben bespoten maar we waren daar voor de studenten, om hen te bemoedigen, en hen te zeggen dat ze niet alleen waren", vervolgt Bill Devlin.

Tot 2047 heeft Hong Kong nog een autonome status ten opzichte van China, dat is in 1997 zo afgesproken. Helaas heeft de nieuwe president Xi weer laten zien dat hij christenen geen warm hart toedraagt. De vrees is dan ook dat verworven vrijheden als religie en democratie in Hong Kong steeds meer onder druk komen te staan, naar mate het jaar 2047 dichterbij komt. 

Reacties

H
Ook niet zo verstandig van deze dominees om te gaan demonstreren terwijl men als missie had het evangelie te verkondigen onder studenten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.