chaos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2019 door Patrick Goede

Vijf christenen uit India na 11 jaar vrijgelaten wegens onterechte gevangenschap voor moord

Vijf christelijke Indiërs kunnen eindelijk kerst gaan doorbrengen met hun familie, ze komen op borgtocht vrij. Ze zaten elf jaar lang onterecht gevangen voor de moord op een hindoestaanse leider. De moord had destijds een aantal wraakacties tot gevolg waarbij 160 christenen omkwamen en 6000 huizen werden verwoest, dat laat Faithwire weten.

De rechter in India heeft hen eind november vrijgesproken toen bleek dat ze niets met de moord van doen hadden. "Ze hebben goed gedrag vertoond in de cel en dit is door de rechters opgemerkt", zegt hun advocaat, Anupradha Singh.

"Dit is een grote overwinning voor de waarheid en gerechtigheid", zegt journalist Anto Akkara, die al heel campagne voerde voor hun vrijlating. "Ik ben ontzettend blij." Het verhaal is echter nog niet afgelopen, ze komen alleen op borgtocht vrij en zullen nog voor het hooggerechtshof van India moeten verschijnen.

De christenen zullen vooral blij zijn dat ze kerst met hun familie kunnen doorbrengen. "Dit is een echt kerstcadeau voor hen", zegt dominee Vijayesh Lal, hij is secretaris van de Evangelical Fellowship in India. "We zijn iedereen erg dankbaar voor deze voorlopige invrijheidstelling, met name journalist Anto Akkara is het onderwerp op de agenda blijven zetten."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.