Keith Waters
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2019 door Patrick Goede

Pastor ontvangt doodsbedreigingen na waarschuwende tweet: "Christenen moeten niet meedoen aan de Gay Pride"

Pastor Keith Waters uit Groot-Britannië is met de dood bedreigd nadat hij christenen via Twitter opriep om niet aan de Gay Pride deel te nemen, dat meldt Christian Today. "Even een herinnering dat we als christenen niet mee moeten doen aan de Gay Pride. Er worden activiteiten en een cultuur gepromoot die tegen onze moraal en geloof ingaan. Dit is vooral schadelijk voor kinderen", stond er in de tweet.

Vervolgens kreeg de voorganger bezoek van verschillende begrafenisondernemers die "gekomen waren om zijn begrafenis te regelen". Daarnaast werd hij bijna omvergereden op zijn fiets door een vrouw die boos was over zijn tweet. Ook zijn rol als vertrouwenspersoon op een basisschool werd onderzocht vanwege de tweet. Hij werd op het matje geroepen en zag zich genoodzaakt dit werk neer te leggen.

Pastor Waters wordt inmiddels bijgestaan door de Christian Legal Centre die de school aanklaagt voor een inbreuk op zijn vrijheid van meningsuiting en religie. "Iedereen die waarde hecht aan de vrijheid van meningsuiting en geloof zou zich grote zorgen moeten maken over mijn verhaal", zegt Keith.

"Dit was een aanval, niet alleen op mijn christelijk geloof maar op iedereen die vragen durft te stellen bij dit soort evenementen. De grootste zorg is dat verhalen zoals die van mij normaal gaan worden", zegt Waters verder.

Reacties

Een trieste ontwikkeling. Ook al gaat het hierbij om een geheel ander onderwerp, Engeland begint te lijken op het intolerante Pakistan waar Asia Bibi veroordeeld werd tot de doodstraf omdat ze Mohammed beledigd zou hebben.
SJW- [Social Justice Warrior] activisten komen - zeker in GB - altijd weg met dit soort walgelijke acties. Daarom is het te verwachten dat het onderdrukken van een echt Christelijk, ietwat conservatief, geluid steeds gewelddadiger en bedreigender zal worden. Niet alleen in GB, ook in NL en de rest van Europa verwacht ik deze ontwikkeling, want God heeft ons continent verlaten, waardoor het verdorven denken steeds ernstiger vormen zal aannemen.
J
Goedendag. Mag ik vragen waarop je het baseert dat God ons continent heeft verlaten. Ik snap wat je bedoelt door de maatschappelijke ontwikkeling maar heb je een concrete aanwijzing of bron
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.