Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2019 door Geerten van Breugel

Pastor van Amerikaanse megakerk stapt op na beschuldigingen van misbruik gezagsrelatie

Dominee Wes Feltner, de leidende pastor van de megakerk Berean Baptist Church in Minnesota, is opgestapt naar aanleiding van een onderzoek dat is ingesteld naar hem. Twee 35-jarige vrouwen uitten beschuldigingen tegen de pastor, waarin ze zeggen 17 jaar geleden gebruikt te zijn door de dominee. Dat meldt de Christian Post.

JoAnna Hendrickson en Megan Frey vertellen beiden een verhaal waarin ze op 18-jarige leeftijd door hun toenmalige jeugdpastor Feltner gebruikt werden. Ze delen hetzelfde verhaal: nadat ze voor relatieadvies naar de jeugdpastor toe waren gegaan, liep dat over in langdurige seksuele relaties. Megan vertelt op een eigen blog: “Wes liet JoAnna een paar nachten per week bij hem doorbrengen, terwijl ik de andere nachten bij hem sliep. De jeugdgroep kwam vaak bij hem thuis, voor een film of spelletjes. Ik moest dan doen alsof ik vertrok, wachtte op een parkeerplaats bij de kerk en wachtte op zijn aankomst nadat iedereen het huis had verlaten.“

“Na een relatie van bijna negen maanden vond ik een oorring en haarspeld bij zijn bed. Ik merkte verandering in zijn gedrag, ook op seksueel gebied.“ De acties van Feltner kwamen bij een jeugdweekend in 2002 openbaar, toen de twee vrouwen ontdekten dat ze beiden in een driehoeksrelatie verzeild waren geraakt. Toen hun ouders de pastor confronteerden met het feit, werden ze op het hart gedrukt het feit zoveel mogelijk stil te houden.

Nu, 17 jaar later, besloten de twee het openbaar te maken. De 41-jarige Feltner zegt tegen de Star Tribune dat sommige feiten waar zijn, andere niet. De oudstenraad van de kerk heeft een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding daarvan is Feltner nu opgestapt. Feltner heeft een vrouw en drie kinderen.

Reacties

M
Ok. De dominee is ernstig buiten zijn boekje gegaan als 24 jarige jeugdpastor. En de 2 dames zijn ook buiten hun boekje gegaan als 18 jarige.

Een rommetje geweest.
J
Een rommeltje? Tja zo kan je het ook noemen. Uit dit geval blijkt maar weer eens hoe weinig er van de leiderschapsmodellen in de kerk deugt. Een 'godsman' op een sokkel, klaar om er vanaf te donderen. Oh ja, en dan het willen toedekken van deze vunzigheid. Erg 'christelijk' allemaal.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.