kuzu
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 december 2019 door Patrick Simons

NRC-columnist valt Kuzu bij: "ChristenUnie neemt kritiekloze houding aan als het gaat om Israël"

Vorige week vroeg Tunahan Kuzu een debat aan omdat hij meende dat er sprake was van inmening van de Israëlische regering in het Nederlandse parlement. Hij richtte zijn pijlen daarbij direct op de ChristenUnie die volgens hem hulp van de Israëlische ambassade had gehad bij het opstellen van een motie. Lotfi El Hamidi is in zijn column in het NRC ook behoorlijk kritisch op de ChristenUnie.

Volgens de columnist is het een publiek geheim dat de ChristenUnie een kritieloze houding aanneemt ten opzichte van Israël "Een merkwaardige liefdesverklaring waar zelfs de kernprincipes voor mogen wijken. De partij die opkomt voor vervolgde christelijke minderheden wereldwijd, behalve in de bezette gebieden, waar Palestijnse christenen moeten toezien hoe hun grond wordt geannexeerd en kerken worden aangevallen", schrijft hij in zijn column in het NRC. 

El Hamidi vindt dat maar vreemd. "Hoe zit het met zulke onvoorwaardelijke steunbetuigingen vanuit de Tweede Kamer aan buitenlandse mogendheden die structureel mensenrechten schenden? Het was CU-leider Gert-Jan Segers zelf die onlangs een punt maakte rond dubbele nationaliteiten en loyaliteiten van Turkse Nederlanders, dat ruwweg neerkwam op kiezen of wegwezen. Maar wat nou als je maar één nationaliteit hebt, zoals de meeste CU-leden?"

Lees de hele column in het NRC

Reacties

H
Ik had van El Hamidi niet anders verwacht.
g
Wat is de toegevoegde waarde voor CIP om een column uit NRC te citeren?
Kees, in vroeger tijden waren er al malafide handelaren. Daar waren ook Joden bij. Die werden er wel uitgepikt en onder het vergrootglas gelegd: "die vuile rot joden" werd een volksuitdrukking.

Israël is niet het braafste jongetje van de klas (dat is Nederland), maar beslist ook niet de grootste boef. Toch worden ze er (ook door jou) steeds uitgepikt en onder het vergrootglas gelegd... vergelijk maar eens het aantal VN resoluties tegen Israël met die tegen Syrië, China of N.Korea. Juist dat vergrootglas komt voort uit anti-judaïsme.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!