evangeliseren Armenië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 december 2019 door Bible League

Waarom evangeliseren als iedereen christen is?

Armenië is misschien wel het enige land ter wereld waar volgens de statistieken honderd procent van de bevolking christelijk is. Toch vertellen lokale medewerkers van Bible League Armenië een ander verhaal. Iedere Armeniër noemt zich weliswaar christen, maar voor de overgrote meerderheid speelt hun geloof verder nauwelijks een rol in hun dagelijks leven. Het blijkt voor de meesten helaas niet meer dan ‘cultuurchristendom’.

Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen. Daarom dienen we de lokale kerk, overal ter wereld, met Bijbels, studiemateriaal en training.

Evangelist Hovhannes (foto) kan daarover meepraten. Ook hij zou zich voor 1996 zonder twijfel christen hebben genoemd, ook al kende hij Jezus niet. Op een dag in dat bewuste jaar bezoeken enkele evangelisten zijn dorp. Op die dag hoort Hovhannes over Jezus en vertrouwt hij zich aan Hem toe. Een heerlijke vrede en een onuitsprekelijke vreugde vullen zijn hart!

Iedere dag neemt Hovhannes zes (!) bussen om op zijn werk te komen. Na een lange dag hard werken kan hij gaan doen wat hij het allerliefste doet: mensen over Jezus vertellen! Hij trekt te voet van bergdorp naar bergdorp. Ooit had hij een fiets, maar de slechte wegen eisten hun tol, waardoor hij nu alles lopend moet doen. Met compleet stukgelopen schoenen loopt hij dagelijks zo’n 15 kilometer om het Evangelie te verspreiden. En dat doet hij met blijdschap!

Hovhannes vertelt dat hij het liefst zou stoppen met werken. ‘’Niet omdat ik lui ben, maar omdat ik iedere minuut die ik heb wil inzetten voor de Heere.’’ Door de bediening van Hovhannes komen veel Armeniërs tot geloof. ‘’Het is wel hard werken’’, vertelt hij. ‘’Een Bijbelstudiegroep starten vraagt een grote investering. Een investering in relaties. Ik begin zo’n groep met een paar mensen. Via hen nodig ik dan weer familie en vrienden uit en zo groeit de groep. Het is belangrijk dat ik iedere groep regelmatig zie, zodat ik hun geestelijke groei in de gaten kan houden en ieders gebedspunten weet.’’

Hovhannes is niet de enige evangelist in Armenië. God heeft het veel mensen op hun hart gegeven om juist daar het Evangelie te verkondigen. En ze hebben er alles voor over om hun landgenoten bekend te maken met de kern van het christelijke geloof: Jezus Christus!

Deze evangelisten hebben een groot verlangen en een enorme bereidheid, maar ze kunnen zelf niet aan het materiaal komen wat zij nodig hebben om hun werk te kunnen (blijven) doen. Voor €6 help jij hen al aan een Bijbel en Bijbelstudiemateriaal, zodat zij die weer verder kunnen verspreiden.

Ja, ik geef voor €6 een Bijbel en Bijbelstudiemateriaal

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.