Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2019 door Johan den Hartogh

Brand verwoest kliniek en huizen zendelingen Congo

Het is moeilijk om voor te stellen dat je alles verliest wat je hebt, behalve de kleding die je aan hebt. Dat gebeurde het gezin dat in een kliniek woont in Congo, die zendelingen Roland en Ingeborg Bahozi later in gebruik zouden nemen. De kliniek en huizen brandden af. Johan den Hartogh kent de zendelingen en vertelt hun verhaal.

Dit gezin heeft helemaal niets meer. Zelfs geen beker, bord of bestek hebben ze kunnen redden. De kinderen van het gezin kunnen niet naar school, omdat ze hun schoolboeken en school uniform kwijt zijn. Er is hier geen verzekering, dus wat weg is, is echt weg.

Roland heeft sinds zijn jeugd ieder beetje geld wat hij had op zij gelegd om deze twee gebouwen voor de kliniek in de sloppenwijk te bouwen. En nu de gebouwen er eindelijk stonden, heeft een brand het volledig verwoest. Daarmee is deze grote investering, de mogelijkheid om een kliniek te starten en de woning van een gezin met 11 kinderen (ze woonden niet allemaal meer daar) en een woonplek voor de broer van Roland (voorlopig) van de baan.

Ik weet niet of je het wel eens gehad hebt dat je een fotoboek bent begonnen waar je uren aan hebt gezeten. En dat dan je computer vastloopt en je weer op nieuw moet beginnen. Ik kan daar zo van balen en me flink gefrustreerd voelen. Toen ik dit hoorde, raakte me dat. Je zou maar sinds je jeugd al je geld in een huis hebben geïnvesteerd, wat nu volledig is verbrand. Daar is een mislukt fotoboek helemaal niets bij.

De vrijgevigheid van Roland en Ingeborg en de mensen daar inspireert ons. Van het weinige dat ze hebben delen ze met elkaar. We merken dat het ons raakt en dat we graag mee doen met deze vrijgevigheid. Vooral ook omdat we geloven in de kracht van de projecten die er zijn in Congo. Er gebeuren zoveel bijzondere dingen in bijvoorbeeld de sloppenwijken Goma.  Bij een project met straatjongens komen regelmatig jongens tot geloof en worden deze gediscipeld, zodat zij andere straatjongens kunnen bereiken. Van het weekend zijn er weer twee jongens gedoopt.

Helpen jullie ons mee om Ingeborg en Roland te bemoedigen en samen mee te bouwen aan het koninkrijk van God, ook daar? Dit kan natuurlijk door gebed, maar we willen jullie ook uitdagen om een bedrag naar hen over te maken.

Help ook!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.